Abiznis

Dedejić: Razvoj drvne industrije uslovljava otvaranje novih radnih mjesta

2210dedic
U
Mojkovcu postoje uslovi za snažniji razvoj drvne industrije koja bi omogućila otvaranje novih radnih mjesta. Pozitivna Crna Gora će se zalagati za uvođenje nove politike u drvnoj industriji koja treba da bude jaka privredna grana mojkovačkog kraja, kazao je Veljko Dedejić, nosilac liste Pozitivna Crna Gora.

Dedejić: Razvoj drvne industrije uslovljava otvaranje novih radnih mjesta
Portal AnalitikaIzvor

- Bogatstvo šuma, kvalitet sirovina, drvoprerada i blizina tržišta otvaraju prostor za razvoj ne samo Mojkovca, već i čitavog sjevera Crne Gore. Stvaranjem efikasne administracije u lokalnoj upravi i javno-privatnim partnerstvom omogućićemo investitorima da pokrenu proizvodnju u drvnoj industriji i time omoguće otvaranje novih radnih mjesta za građane Mojkovca. navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

On smatra da će sprovođenjem planske sječe, redovnim pošumljavanjem i koršćenjem evropskih investicionih fondova ova privredna grana biće dodatno osnažena.

- Drvoprerada, pored drugih mogućnosti koje ima naš kraj, predstavljaće srce Mojkovca i mojkovačke privrede koja će budućim generacijama obezbijediti sve uslove da rade i žive u svom gradu, kazao je Dedejić.

Portal Analitika