Politika

MILOŠEVIĆ: Delegacija DPS-a maksimalno uvažena na skupu Srpske napredne stranke

2210skup_pocetna
D
elegacija DPS-a u kojoj su bili potpredsjednik partije Svetozar Marović i ja je vrlo lijepo primljena i na maksimalan način uvažena od vodećih ljudi Srpske napredne stranke. Ono što nam je zajedničko je da su prioritet evropske integracije i odgovornost za stabilnost za regiona, kazao je za Portal Analitika politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, koji je u Beogradu prisustvovao skupu Srpske napredne stranke, koja je juče u Kombak areni obilježila petogodišnjicu postojanja.

MILOŠEVIĆ: Delegacija DPS-a maksimalno uvažena na skupu Srpske napredne stranke
Portal AnalitikaIzvor

Milošević naglašava da je samim pozivom na skup Crna Gora uvažena i da su zajednički prioriteti integracije u EU i potreba da se u regionu grade dobri odnosi.

„Vidjeli smo jednu političku snagu i energiju koja postoji kod Srpske napredne stranke i njenih pristalica i široku podršku koju ona uživa u Srbiji. U svakom slučaju mislimo da će saradnja između dvije države jačati u interesu građana i Srbije i Crne Gore“, naglašava Milošević.

2210skup2

Komentarišući akcioni plan koji je na skupu predstavio funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić, Milošević je kazao da su poruke Vučića odnosile na to da je prioritet Srbije brži ekonomski razvoj.

Politički direktor DPS-a ističe da je Vučić na skupu kazao da je svjestan situacije u kojoj se Srbija nalazi i da će do 2015. godine biti dosta izazova i dosta problema.

„Vučić je naglasio da poslije 2015. građane Srbije očekuje kvalitetniji život i da Srpska napredna stranka ima jasnu strategiju i viziju izlaska iz krize i načina da se dođe do kvalitetnijeg života i istovremeno ispoštuje preporuke EU. On je saopštio da bi 2020. godine Srbija trebalo da bude članica Evropske unije, uz ambiciju da sa zemljama u regionu gradi najbolje moguće odnose, koji će pospješiti dinamičniji razvoj ukupnog regiona, kaže Milošević.

2210marovic

Sagovornik Portala Analitika ističe da su u Beogradu naišli na vrlo lijep prijem i da je prioritet i Crne Gore i Srbije jasan, a to su evropske integracije i odgovornost za stabilnost za regiona.

Na skupu upriličenom povodom petogodišnjice Srpske napredne prisustvovali su brojni visoki evropski, svjetski i regionalni zvaničnici, kao i predstavnici diplomatskog kora. Pored potpredsjednika i političkog direktora Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića i Tarzana Miloševića, skupu je prisustvovao i Andrija Mandić, predsjednik NOVE i funkcioner Demokratskog fronta.

2210skup4

foto: facebook Aleksandra Vučića

Portal Analitika