Fudbal

DN: Učinak Crnogoraca u inostranstvu

JoveticSiti2
D
nevne novine donose učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu.

DN: Učinak Crnogoraca u inostranstvu
Portal AnalitikaIzvor

GOLMANI

Pavle VELIMIROVIĆ (Rabat Ajaks) - Stigla je prva pobjeda - Velimirović je branio na visokom nivou u sjajnom trijumfu na strani protiv Tarksiena - 0:1.

Milan MIJATOVIĆ (Zobahan) - Korektno odradio posao protiv Saba Kuoma - Zobahan remizirao 1:1, poslije 13 kola nalaze se van zone opasnosti (12. mjesto).

Boban BAJKOVIĆ (Crvena zvezda) - Proslavio ubjedljivu pobjedu na Marakani protiv Novog Pazara (5:1) - primio jedan gol, nije imao previše posla.

Miroslav VUJADINOVIĆ (Vlaznija) - Vujke je bio dobar, zbog toga je kao nagrada stigla pobjeda od saigrača u posljednjem trenutku utakmice protiv Kastriotija (2:1). Vlaznija se uključila u gornji dio tabele.

Igor PAVLOVIĆ (Vardar) - Branio cijeli meč u derbiju Makedonije između Vardara i Rabotničkog - 1:1.

Bojan ZOGOVIĆ (Timok) - Upisan poraz od Jedinstva Putevi (2:1), Bojan nezamjenjiv na gol liniji Timoka.

ODBRANA

Stevan RELJIĆ (Vardar) - Solidan uz desnu aut liniju u remiju sa Rabotničkim - 1:1.

Stefan CICMIL (Spartak Subotica) - Fenomenalna partija bivšeg štopera Budućnosti - Spartak došao do odlična tri boda na strani protiv Voždovca (0:1), Cicmil igrao bez greške.

Ilija RADOVIĆ (Spartak Subotica) - Odličan kao i Cicmil - odigrao veoma dobro u pobjedi nad Voždovcem - 0:1.

Ivan ČARAPIĆ (Rabat Ajaks, Malta) - Stameni štoper je jedan od najzaslužnijih za minimalan trijumf u duelu sa Tarksijenom - 1:0.

Ivan KECOJEVIĆ (Gazijantepspor) - Igrao u "ludom" meču protiv Konjaspora (3:3). Gazijantep gubio 1:0, pa vodio dva razlike, ali na kraju nije bilo pobjednika.

Vladimir BOŽOVIĆ (Mordovija) - Vlado je osvojio bod u derbiju Druge lige Rusije protiv Arsenala iz Tule (1:1) koji ih je sačuvao na prvom mjestu. Dobio žuti karton.

Nikola VUJADINOVIĆ (Šturm) - Javno opomenut na gostovanju Rapidu iz Beča - 2:2. Šturm je primio dva gola iz jedanaesterca, a prije toga je imao prednost 2:0.

Dejan BOLJEVIĆ (Čukarički) - Sigurno jedan od najstandardnijih i najboljih pojedinaca u timu sa Banovog brda. Dejo je igrao cijeli meč protiv Donjeg Srema, ali Čuka nije imala sreće – primila je gol u posljednjoj sekundi utakmice (1:1).

Milko NOVAKOVIĆ (Dačia) - Sa saigračima iz odbrane zakazao - stameni štoper je igrao cijeli meč u remiju sa Tiraspoljom - 3:3.

Mijuško BOJOVIĆ (Vasland Beveren) - Nije bio baš dobar vikend za snažnog štopera - pretrpio ubjedljiv poraz od Leuvena gdje je postigao i autogol - 4:2.

Savo PAVIĆEVIĆ (Anortozis) - Iskusni 32-godišnji desni bek je standardan - lider Kipra je za vikend bio bolji od Etnikosa (2:1). Savo zaradio žuti karton.

Vladimir VOLKOV (Partizan) - Igra u dobroj formi - Partizan i Volkov su lakše nego što se očekivalo preskočili prepreku u Jagodini - 0:3.

Slobodan LAKIĆEVIĆ (Čelik Zenica) - Dosta dobro je odradio posao po lijevoj aut liniji u meču gdje je Čelik savladao Zrinjski sa 3:2.

Stefan SAVIĆ (Fiorentina) - Ludnica u Firenci nije prošla bez jednog od najboljih crnogorskih fudbalera - Juventus je vodio sa 2:0, ali na kraju je "viola" preokrenula na magičnih 4:2. Savić igrao dobro, dobio žuti karton.

Žarko TOMAŠEVIĆ (Kortrijk) - Crveni nastavljaju da gaze, a Žarko igra odlično - Kortrijk razvalio Klub Briž sa 4:1, a štoper je bio asistent kod drugog pogotka.

Predrag FILIPOVIĆ (Alst) - Prekaljeni defanzivac je dobio crveni karton u 86. minutu, a nakon njega u svlačionicu je morao i golman Van der Nurtgaete. Ipak, Alst je dao gol Briselu i iščupao odličan bod (1:1).

Nemanja GOJAČANIN (Javor) - Derbi začelja je pripao Radu (1:2), a mladi reprezentativac Crne Gore je odigrao respektabilnih 90 minuta.

Marko VEŠOVIĆ (Crvena zvezda) - Svi igrači u crveno - bijelom dresu dominirali protiv Novog Pazara (5:1), pa tako i naš reprezentativac - veoma dobra utakmica za Veša.

Blažo IGUMANOVIĆ (Astana) - Vratio se u udarnih 11, igrao veoma dobro u teško izvojevanoj pobjedi nad Irstišom u gostima - 0:1. Astana izgubila skoro sve šanse za titulu.

Đorđe ĐIKANOVIĆ (Muaiter, Katar) - Nije bilo lako izaći na kraj sa ofanzivnom linijom Lekvije koja je pobijedila kod kuće 5:1. Bivši štoper Sutjeske, Čelika i Budućnosti je uvijek u startnoj postavi.

VEZNI RED

Igor IVANOVIĆ (OFK Beograd) - Mogao je mnogo bolje protiv Radničkog 1923, koji je sa Karaburme odnio sva tri boda - 2:3.

Veljko BATROVIĆ (Viđev Lođ) - Igrao do 63. minuta u porazu od Zaglebije Lubina na strani 3:1. Veljko "požutio".

Mladen KAŠĆELAN (Arsenal Tula) - Igrao supertežak okršaj protiv Mordovije (1:1), bilo je dosta kartona, a naš internacionalac se našao u bilježnici. Igrao je cijeli meč dosta kvalitetno.

Nebojša KOSOVIĆ (Vojvodina) - Dobio priliku od 64. minuta u neočekivanom porazu od Slobode u Novom Sadu - 1:2.

Nemanja NIKOLIĆ (Dinamo Minsk) - Nije uspio da sruši otpor čvrstog Torpeda koji je odolio da ne primi gol - 0:0. Nikolić igrao do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Miloš KRKOTIĆ (Dačija) - Učestvovao u akcijima Dačije protiv Tiraspolja - 3:3. Izašao u 82. minutu.

Vladimir BOLJEVIĆ (Krakovija) - Na pravi način iskoristio šansu - Vlado ušao u 53. minutu, postigao gol deset minuta nakon toga u odličnoj igri i pobjedi nad Pobeskidzeom - 4:2.

Vladan SAVIĆ (Kečkemet) - "Ljubičasti" su od 24. minuta imali igrača više protiv Debrecina, ali su "pukli" sa 0:3. Savić igrao cijelu utakmicu, ali nije imala zapaženu ulogu.

Marko VUKASOVIĆ (Kečkemet) - Jedna od slabijih partija ove sezone, možda i najlošija u porazu od Debrecina 0:3.

Uroš DELIĆ (Rad) - Dobio priliku od petnaestak minuta u trijumfu nad Javorom - 1:2. Delić koji je stigao u Rad iz belgijskog drugoligaša Alsta bi ubrzo trebalo da bude u startnoj postavi.

Damir KOJAŠEVIĆ (Astana) - Imao zapaženu ulogu u pobjedi Astane na strani protiv Irtiša - 0:1 - teren napustio 10 minuta prije kraja.

Bojan KALJEVIĆ (Mosta, Malta) - Ofanzivni vezista je igrao odlično prvo poluvrijeme, tada je Mosta imala prednost, ali je na kraju izgubila od Florijane - 2:1.

Marko RAIČEVIĆ (Napredok) - Nije uspio da dobije bitku sa protivničkim veznim redom - Napredok izgubio od Gornog Lišča - 2:0.

Bojan SANKOVIĆ (Ujpešt) - Na terenu je proveo 69. minuta. Ujpešt je izgubio kući od Đera (1:2), mjesec dana su bez pobjede.

Marko VUKČEVIĆ (Olimpija) - Od 64. minuta dobio šansu, ali nije mogao ništa da promijeni - Olimpija igra veoma loše, a to se vidjelo u porazu od Celjea - 0:2.

NAPAD

Đorđe ŠUŠNJAR (Jagodina) - Sedam minuta igre nije dovoljno da bi se nešto pokazalo - Partizan slavio sa 3:0.

Nikola NIKEZIĆ (Olimpija) - Mogao je mnogo bolje protiv Celjea koji je pobijedio 0:2. Poraz je uzdrmao zelene, trener Andrej Razdrh je podnio ostavku.

Srđan AJKOVIĆ (BSK Borča) - Za 58 minuta igre protiv Inđije (1:1) uspio da zaradi žuti karton, te nekoliko puta bude opasan po odbranu gostujućeg tima.

Đorđije ĆETKOVIĆ (Bežanija) - Blijeda igra cijelog tima u porazu od Metalca - 3:0. Ćetković igrao do 67. minuta.

Bojan BOŽOVIĆ (Bežanija) - Utopio se u sivilo protiv Metalca - 3:0. Igrao cijeli meč.

Filip KASALICA (Crvena zvezda) - Igrao od 76. minuta u pobjedi nad Novim Pazarom - 5:1. Kasalica trenutno nije u prvom planu.

Stevan JOVETIĆ (Mančester siti) - Zamijenio dvostrukog strijelca Kuna Agera u 82. minutu u duelu sa Vest Hemom - 1:3.

Dejan DAMJANOVIĆ (Seul) - Boske i "crveno-crna" armija je popustila u najvažnijem meču - Ulsan je u gostima pobijedio Seul (2:0), te tako stigao na korak od titule.

Fatos BEĆIRAJ (Dinamo) - "Modri" su posustali u Dalmaciji - Split je pobijedio Dinamo sa 1:0, a Bećo je dobio šansu od 68. minuta.

Bogdan MILIĆ (Suvon siti) - Na terenu je bio od drugog poluvremena, ali nije uspio da pokrene ekipu koja se pomirila sa porazom od Gojanga - 2:0.

Radomir ĐALOVIĆ (Sepahan) - Učinak nije bio preveliki, jer je Sepahan remizirao sa Saipom - 0:0.

Luka ĐORĐEVIĆ (Tvente) - Igrao je nešto više od pet minuta u derbiju protiv Ajaksa - 1:1. Luka i saigrači su bili bliži pobjedi.

Žarko KORAĆ (Hapoel Haifa) - Eks napadač Zete nastavlja sa dobrom formom u Izraelu - sada nije postigao gol, ali je doprinio pobjedi nad Bneji Jehudom - 2:1.

Slaven STJEPANOVIĆ (Vendsisel, Danska) - Pogodio, ali to nije bilo dovoljno - doveo je ekipu do vođstva, ali je odbrana zakazala i primila četiri gola u porazu od Hobroa - 4:3.

Radislav SEKULIĆ (Čukarički) - Čuka nije uspjela da slavio protiv Donjeg Srema - 1:1. Sekulić igrao solidno do 59. minuta - dobio je žuti karton.

Đorđe Krkeljić (Napredok) - Nije imao sreće u porazu od Gornog Lišča (2:0) - Đorđe je za 70 minuta koliko je proveo na terenu pogodio prečku i stativu.

Portal Analitika