Društvo

Romina u sudnici 2. decembra

2210-romina
S
uspendovanoj zamjenici osnovnog državnog tužioca Romini Vlahović 2. decembra će ponovo početi suđenje zbog krađe pomade. Viši sud je nedavno ukinuo presudu Osnovnog suda kojom je ona kažnjena sa 4.000 eura jer je počinila sitnu krađu, prevaru i utaju, piše Dan.

Romina u sudnici 2. decembra
Portal AnalitikaIzvor

U ponovnom postupku, njoj će suditi Željka Jovović. Prvostepenu presudu u aprilu je izrekla sutkinja Maja Zeković.

U obrazloženju presude tada je navedeno da je na osnovu svih dokaza utvrđena krivica Romine Vlahović.

- Optužena je 12. januara u Kozmetiks marketu, u intervalu između 18:55 i 19:35, oduzela tuđu stvar da bi pribavila malu protivpravnu imovinsku korist, navedeno je u presudi.

Prema ocjeni suda, nesumnjivo je utvrđeno da je Vlahović prepakovala dvije skuplje kreme u ambalaže jeftinijih, piše Dan.

Optuženi predlog protiv Vlahović podnijet je 1. februara. Na teret joj je stavljeno da je 12. januara u Podgorici u Kozmetiks marketu ukrala dva kozmetička proizvoda male vrijednosti. Zamjenica tužioca zatečena je u radnji kod Sahat kule dok je stavljala skupe kreme u kutije jeftinijih. Vlasnik i osoblje Kozmetiks marketa još ranije su primijetili „višak“ jeftinih pomada u kutijama onih skupljih, ali nijesu znali razlog. Obezbjeđenje i zaposleni u radnji preduzeli su dodatne mjere, na osnovu kojih je Romina Vlahović snimljena kamerom dok je prepakivala kreme, piše Dan.

Foto: novosti.rs

Portal Analitika