Društvo

Nastavlja se suđenje Bujiću, iz NVO "Društvo braće Gojačanin" najavljuju protest

2210-braca-gojacanin
S
uđenje Šćepanu Bujiću, koji se tereti za ubistvo braće Ljubomira i Dejana Gojačanina, nastavlja se danas u Višem sudu u Podgorici, prenosi Radio Antena M.

Nastavlja se suđenje Bujiću, iz NVO "Društvo braće Gojačanin" najavljuju protest
Portal AnalitikaIzvor

Suđenje je prethodno bilo odgođeno zbog nedolaska svjedoka, pa je sudija Vesna Pean naložila da im se pozivi ponovo pošalju. Optuženi se tereti da je 15. februara u bilijar klubu „Oto“, u Ulici Vladimira Rolovića u Baru, ubio braću Gojačanin.

Članovi nevladine organizacije "Društvo braće Gojačanin" prije početka suđenja u Podgorici održaće protestno paljenje svijeća na trgu Republike, i to od 10 sati i 30 minuta.

- Nakon toga Društvo braće Gojačanin krenuće ka zgradi Višeg suda u Podgorici sa transparentom „Pravda za ugašeno ognjište“, dok će nositi majice sa natpisom „Pravda za Snežanu“. Nakon završetka ročišta mi ćemo se vratiti na trg gdje će se održati tribina i gdje će se obratiti organizator skupa, kazala je Radio Antena M izvršna direktorica te NVO Jovana Stevanović.

Stevanović navodi da protestom žele da se „prije svega jednom zauvijek u Crnoj Gori prestane sa ćutanjem koje odobrava i najteža krivična djela koja ne pamti crnogorska istorija“.

- Mnogo Snežana je u Crnoj Gori, mnogo žrtava nasilja je u zemlji koje nemaju mogućnost a ni šansu da progovore, zaključuje Stevanović.

Portal Analitika