Rukomet

ADŽIĆ: Nedostatak kvalitetnih mečeva, razlog poraza u LŠ

AdzicDragan
N
akon tri kola u grupnoj fazi Lige šampiona, rukometašice Budućnosti imaju pobjedu i dva poraza – oba su upisana u posljednja dva meča, i to oba u gostima, a glavni razlog toga je mali broj kvalitetnih utakmica ovog sastava, kazao je za Portal Analitiku trener Dragan Adžić.

ADŽIĆ: Nedostatak kvalitetnih mečeva, razlog poraza u LŠ
Portal AnalitikaIzvor

’’Nedostatak kvalitetnih utakmica u ovom sastavu, jedan je od glavnih razloga poraza u posljednja dva kola Lige šampiona. Ova j sastav je tek nekih desetak dana na okupu, i to se odražava u odlučujućim momentima. U posljednjih desetak minuta duela u Danskoj, Ikast je pokazao kako igra tim koji je zajedno nekoliko godina, a sa druge strane vidjeli smo kako igra ekipa koja se tek okupila. To su osnovne greške koje će se još uvijek dešavati. Međutim, nadam se da će tih grešaka biti sve manje i manje iz meča u meč, u manjem obimu, i sa manjim uticajem na konačni rezultat. Uz povrede koje su nas pratile, to je potpuno razumljivo. FTC i Ikast su ekipe koje su dugo zajedno, i to je naš veliki problem, uz kvalitet koji imaju.’’

Budućnost će u preostala tri kola, dva puta biti domaćin, a već u sljedećem imaće priliku da se revanšira Ikastu za poraz u Danskoj.

’’Nijesam htio da opterećujem igračice rezultatom, ali se sada to samo po sebi nameće. Biće problem da đevojke rasteretimo i da pokažemo na koji način se igraju ti važni mečevi. Međutim, kroz to se mora poći, i samo se nadam da ćemo svi biti zdravi nakon EHF neđelje'', poručio je Adžić za Portal Analitiku.

Portal Analitika