Društvo

MCP: Pojedini mediji vode kampanju protiv crkve

hram
M
itropolija crnogorsko – primorska Srpske pravoslavne crkve reagovala je “povodom medijskih napada na Crkvu" zbog nasilja koje se dogodilo tokom jučerašnje Parade ponosa u Podgorici, ističući da “pojedini mediji vode kamapanju protiv crkve”.

MCP: Pojedini mediji vode kampanju protiv crkve
Portal AnalitikaIzvor

MCP je u svom reagovanju sakrivanje huligana koji su namjeravali da napadnu Povorku ponosa u Hram Hristovog Vaskrsenja okarakterisala kao „sitni incident” ističući da se on koristi za etiketiranje MCP za jučerašnje nerede.

Iz MCP čak i ne isključuju mogućnost da je “ovakav incident izrežiran” i napominju da se “takozvani zaštitnici ljudskih prava ne obaziru na medijske napade koji su upereni protiv Crkve”.

- Pojedini mediji nastavljaju da vode kampanju protiv Crkve povodom jučerašnjih nereda u Podgorici izazvanih nepotrebnom povorkom malobrojnih homoseksualnih osoba i njihovih simpatizera i podržavalaca. U svrhu etiketiranja Mitropolije kao krivca za jučerašnje nerede koristi se sitni incident koji se desio ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, tokom jučerašnje redovne nedjeljne Liturgije, prve koju je, nakon osvećenja, Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio u tom hramu, zajedno sa sveštenicima Mitropolije i učešće mnogobrojnog vjernog naroda Naime, protivnici parade su u portu Hrama bili utjerani od strane policije, a onda su, bježeći pred policijom, ušli i u sam Hram. Ne bi nas čudilo da je i ovakav incident izrežiran od provokatora koji su tražili krivca za jučerašnje nerede. Taj krivac se, po ustaljenom običaju posljednjih godina, lažno i neistinito najčešće traži u Mitropoliji i Srpskoj pravoslavnoj Crkvi – navodi se u reagovanju MCP na “pisanja pojedinih medija”.

Iz MCP se ističe da pojedini crnogorski mediji njeguju „anticrkveni stav”.

- Insistiranje na odgovornosti Crkve samo govori o aprirori anticrkvenom stavu koji u javnom diskursu njeguju pojedinci i neki crnogorski mediji. Takozvani zaštitnici ljudskih prava se ne obaziru na medijske napade koji su upereni protiv Crkve. Crkva je kroz svoj javni govor i kroz riječi Mitropolita Amfilohija, pozvala sve ljude na mir i nenasilne metode otpora povorci, ali ne može i neće prećutati vjekovni hrišćanski stav o moralnim i drugim posljedicama grijeha koji se kroz ovu povorku promovisao. Juče niko nije ništa dobio, smo svi izgubili i ostali poraženi pred duhovno-moralnim i fizičkim nasiljem koje je zadesilo Podgoricu – navodi se u reagovanju.

MCP navodi da je nepošteno i zlonamjerno krivicu za nasilje prebacivati na Crkvu.

- Kao da nemira i protesta ovakvim i njima sličnim povodima nije bilo i nema i na drugim mjestima širom svijeta. Pa namjesto da se organizatori ovakvih nasilnih parada i njihovi zaštitnici zamisle nad načinom ostvarivanja svojih „prava“ gaženjem moralnog opredjeljenja ogromne većine čovječanstva, oni proglašavaju za huligane sve one koji drugačije misle i žive. Beščašće učinjeno ovom paradom brku Crnogorca, simvolu vjekovnog čojstva i moralnosti Crne Gore, poniženje Vlade i policije, koja je žrtvovala svoje dostojanstvo da bi odbranila grupicu pristalica nemoralnog načina življenja, zar ne bi trebalo da duboko zabrinu sve one koji sprovode i podržavaju kod nas i širom Evrope ovakve parade? Niko ne pravda nasilje pojedinih grupa, ali onaj ko je uzročnik tog nasilja nije li odgovorniji pred Bogom i ljudima kako za svoje, tako i za, kod drugih, izazvano nasilje – navodi se u reagovanju.

Portal Analitika