Društvo

Monstruozni ubica Milan Zeković liječenje nastavlja u Srbiji

2110milan_zekovic
S
rpski državljanin Milan Zeković, koji je 31. decembra 2005. godine u krvavom piru u Herceg Novom pobio petočlanu porodicu Roganović – muža, suprugu i njihova tri sina, i presudom upućen na liječenje u psihijatrijsku bolnicu, liječenje će nastaviti u Srbiji, potvrđeno je Portalu Analitika u policiji.

Monstruozni ubica Milan Zeković liječenje nastavlja u Srbiji
Portal AnalitikaIzvor


Zeković je, kako je kazao naš sagovornik, od crnogorskog pravosuđa zatražio da mu dozvole da bude liječen u Srbiji, a transfer je obavljen danas.



Tokom sudskog procesa utvrđeno je da on boluje od paranoidne šizofrenije zbog čega nije osuđen na zatvorsku kaznu već mu je izrečena mjera obaveznog liječenja.

 

Posljednjeg dana 2005. godine Milan Zeković u nezapamćenom krvavom piru, u naselju Nemila, pobio je svoje prve komšije. Prvo je u svoju kuću namamio glavu porodice Roganović - Slavoljuba (41), navodno da mu popravi slavinu. Kada je Roganović ušao u kupatilo Zeković mu je prišao s leđa i iz pištolja „bereta“ ispalio hitac u potiljak, a onda je trkom došao do komšijske kuće i tu nastavio krvavi pir. U dvorištu je ubio Slavku (42) hicem iz pištolja, a onda je u glavu pucao i njenom sinu S. (10), pslije čega je ubio M. (8) i Ž. (12). Pucao je na dječake, dok je imao metaka, a onda ih izbo nožem.

Na suđenju je kazao da se ne sjeća svega.

- Samo da sam presjekao vrat M. a S. sam udario po glavi i polomio nož. Kada je naišao Ž. počeo sam da ga udaram pištoljem po glavi, a on je nešto mahao rukama. Tada je pao. Ne mogu da se sjetim da li je nešto govorio. Kada je pao, uzeo sam drugi nož, a zatim sam mu presjekao vrat, zaklao sam ga, gospodine. Ovako sam ga zaklao – prenijeli su mediji dio njegovog svjedočenja na sudu.

Zekoviću se sudilo za svirepo i podmuklo ubistvo. On je tokom suđenja priznao još jedan zločin. Ispričao je kako je u Srbiji 8. maja 2001. godine u Zemun Polju ubio svog tadašnjeg komšiju osamnaestogodišnjeg Bojana Simića.

foto: pressonline.rs

Portal Analitika