Košarka

Budućnost sjutra sa Ankarom, JOVOVIĆ: Samo pobjeda

BuduAnkara
K
ošarkaši Budućnost Volija sjutra imaju priliku da upišu prvi trijumf u Eurokupu - nakon poraza u posljednjim sekundama od PAOK-a, u drugom kolu evropskog takmičenja Podgoričani će dočekati tursku Ankaru. Igor Jovović ističe da je protivnik dobro analiziran, i da uz veliku podršku sa tribina mogu upisati prvi trijumf.

Budućnost sjutra sa Ankarom, JOVOVIĆ: Samo pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

''Očekuje nas itekako zahtjevna utakmica, protiv ozbiljnog tima. Turska košarka u posljednje vrijeme jako dosta ulaže, i imaju kvalitetnu ligu. Igramo protiv tima koju je jako iskusan. Izdvojio bih Klejtakera, nekadašnjeg igrača Real Madrida, našeg reprezentativca Vladimira Golubovića, kao i Vanju Klistića. Imaju dobre igrače turske nacionalnosti, uz Letonca Valtersa na poziciji plejmejkera, to je okosnica tima. Želim da izađemo maksimalno motivisani, sa velikom energijom, sa željom da pobijedimo. Naši navijači su bili sjajni protiv Cibone, i volio bih da nas i sada podrže u velikom broju.''

Ankara je u prvom kolu ubjedljivo poražena kući od Himika 84:60.

''Dosta du promijenili igrački kadar za ovu sezonu, i nijesu u takmičarskom ritmu. Njihovi rezultati nas neće zavarati, dobro smo ih analizirali. Sigurno da posjeduju veliki kvalitet. Biće jako teško, ali naravno da idemo na pobjedu. Mislim da nijesu imali dobar dan protiv Himika, ali to se dešava i ozbiljnijim ekipama. To nije njihova realna slika'', poručio je Jovović.

I Čedomir Vitkovac ističe da narednog rivala moraju shvatiti ozbiljno, i da je vrijeme da krenu sa serijom dobrih rezultata.

''Dolazi nam ekipa velikog individualnok kvaliteta koja sigurno poslije teškog poraza od Himika, želi da se iskupi u Podgorici. Poslije pobjede nad Cibonom treba da uhvatimo neki ritam dobrih igara, da dižemo formu. Imamo lijepu priliku da uđemo u seriju dobrih rezultata. Navijači su nam jako potrebni, tako da očekujem da nas i sada podrže u velikom broju.''

Meč se igra sjutra od 19 sati i 30 minuta. Ulaz je 2 eura, a karte se mogu kupiti sjutra od 16 sati.

RasporedEurokup21
RasporedEurokup22
TabelaEurokup2
Portal Analitika