Društvo

Poziv SOS Podgorica za učešće u EU projektu

21tel
S
OS telefon za žene i djecu žrtve nasilja SOS Podgorica trenutno sprovodi regionalni projekat "Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Evropi kroz jačanje nacionalnih i regionalnih mreža organizacija civilnog društva”, koji finansira Evropska unija kroz Program podrške civilnom društvu IPA Civil Society Facility CSF.

Poziv SOS Podgorica za učešće u EU projektu
Portal AnalitikaIzvor

"Trenutno je otvoren poziv za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori koje su aktivne u pružanju socijalnih usluga ranjivim grupama i zainteresovane da učestvuju u narednim aktivnostima projekta – formiranju mreže, jačanju kapaciteta i planiranju zajedničkih akcija“, saopštili su iz SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja – Podgorica.

Sve zainteresovane organizacije treba da popune formular: Prijava SOS Podgorica - Social services. Formularu se moze pristupiti pristupiti klikom na link https://docs.google.com/forms/d/13ryD1csDa-6EtIPmLsYMxmsOLx9Ji-G1I_U1uqfz2ws/viewform

U sklopu projekta, planiran je osnivački sastanak Nacionalne mreže organizacija civilnog društva koje pružaju socijalne servise u Crnoj Gori, koji će biti organizovan u posljednjoj nedjelji oktobra.

Osnovni cilj projekta je da se osnaže mreže organizacija civilnog društva koje se bave pružanjem socijalnih usluga u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu kako bi se unaprijedilo cjelokupno pružanje socijalnih usluga građanstvu.

Projekat, pored SOS Podgorica, sprovode ASB, SOLIDAR mreža, Edukacioni centar iz Leskovca, Lokalna inicijativa za razvoj - Civilno Drustva iz BiH, Organizacija za civilne inicijative iz Hrvatske, Centar za pravnu pomoć i regionalni razvoj sa Kosova.

Izvor: CdM

Portal Analitika