Društvo

Cimbaljević: Maloljetnici predvodnici zločina iz mržnje

21cim
O
snivač iprvi izvršni direktor LFBT Foruma Progres Zdravko Cimbaljević kazao je za Dan da mu je žao što na Paradi ponosa nije bio vršioc dužnosti Vrhovnog državnog tužioca, jer LGBT zajednica u Crnoj Gori trpi zbog nerada tužlaštva.

Cimbaljević: Maloljetnici predvodnici zločina iz mržnje
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovoj ocjeni Parada je bila uspješna ali mu je žao što su morale biti primijenjene velike mjere bezbjednosti. On je istakao da će policija biti potrebna sve dok postoje huligani koji žele d aim “otvore lobanje na ulici”.

“Zar ne vidi stručna javnost das u maloljetnici predvodnici zločina iz mržnje. To je ozbiljna opomena ljudima ali i svima  drugima da moraju da integrišu borbu protiv homofobije u školama. Bez toga će sve buduće parade ličiti na ovu zaključio današnju”, zaključio je Cimbaljević.

Iz Uprave policije je saopšteno da je juče za vrijeme Parade 20 policajaca povrijeđeno, a 60 osoba je privedeno, među kojima 21 maloljetnik.

Iz policije je ocijenjeno da je bezbjednosna situacija prije, tokom i poslije održavanja Povorke, uzimajući u obzir određene incidente, bila na zadovoljavajućem nivou, zahvaljujući pravovremenom reagovanju policijskih službenika.

Izvor: CdM, Dan

Portal Analitika