Društvo

Amfilohije: Gej paraderi da prekinu sa nasiljem nad moralom i savješću

21amf
M
itropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocijenio je da bi bilo dobro da se “gej paraderi” koji ucjenjuju Crnu Goru zamisle i prekinu sa nasiljem nad ljudskim moralom i savješću.

Amfilohije: Gej paraderi da prekinu sa nasiljem nad moralom i savješću
Portal AnalitikaIzvor

“Ono što se juče dogodilo je obeščašćenje brka Crnogoraca i čitave Crne Gore. Policija koja je dobila zadatak da brani od nasilja one koji unose nemire i sukobe našla se u obeščašćenom položaju. Bilo bi dobro da se ti gej paraderi evropski koji ucjenjuju Crnu Goru zamisle ako zaista misle dobro sebi i Crnoj Gori, te prekinu sa takvim nasiljem nad ljudskim moralom i savješću”, kazao je mitropolit Amfilohije prenosi Dan.

Prema njegovim riječima ne treba da se skrnave brk Crnogoraca koji je svetinja jer je u njemu sadržan moral Crne Gore, moral Svetog Petra Cetinjskog, moral Svetog Vasilija Ostroškog.

“Nasilnim putem ne smije niti crkva niti narod reagovati. Postoji način na koji se reaguje. Neka Bog unese mir i radost i neka vrati čast Podgorici i Crnoj Gori”,  rekao je mitropolit Amfilohije tokom prve svete liturgije u Sabornom hramu Hristovog Vasrsenja u Podgorici.

Izvor: CdM, Dan

Portal Analitika