Abiznis

CEZAP: Građani se žale na različite stvari

21kor
P
rimjedbe građana Centru za zaštitu potrošača (CEZAP) su širokog spektra, a žalbe se odnose na različite stvari kao što su kvalitet goriva, usluge u apotekama i kod privatnih zanatlija, obračun provizije u bankama, obmanjujuće poruke.

CEZAP: Građani se žale na različite stvari
Portal AnalitikaIzvor



Iz CEZAP-a su saopštili da se potrošači, osim žalbi koje su se u posljednjih nekoliko mjeseci najviše odnosile na usluge Elektroprivrede (EPCG) i kablovskih operatera, ispravnost tehničke robe i markete, žale i na probleme kod isplate šteta, televizijske kvizove i nagradne igre.

„Građane zanima i šta raditi sa proizvodima koji su pod garancijom, ako je prodavac zatvorio prodavnicu, kao i razni problemi sa vodovodom kao što je plaćanje takse na vodomjere ili nelegalni priključci“, kazali su agenciji Mina-business predstavnici CEZAP-a.

Oni su saopštili da su građani imali primjedbe i na agresivne pozive telefonom, odnosno na nuđenje proizvoda ili usluga, kao na primjer Dormeo.

„Jedna od karakterističnih pritužbi je bila i kako da se riješi problem ako je neko platio za izradu nadgrobnog spomenika koji niti je urađen niti potrošač može vratiti pare koje je dao unaprijed, iako je riječ o registrovanoj firmi“, rekli su iz CEZAP-a.

Građane, kako su dodali, zanima i kome da se žale na usluge privatnih veterinara.

Bilo je, kako su naveli iz CEZAP-a, i pritužbi na kazina, gdje se određenoj osobi ne dozvoljava da igra na ruletu.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika