Svijet

Netanijahu: Ne smanjivati pritisak na Iran

netenjahu
I
zraelski premijer Benjamin Netanijahu ponovio je danas da međunarodna zajednica ne bi trebalo da smanji pritisak na Iran zbog nuklearnog programa te zemlje.

Netanijahu: Ne smanjivati pritisak na Iran
Portal AnalitikaIzvor

- Moramo se sjetiti da je iranski režim sistematski obmanjivao međunarodnu zajednicu - rekao je Netanijahu na početku redovne sjednice vlade, nekoliko dana nakon okončanja dvodnevnih razgovora u Ženevi između Irana i svjetskih sila.
- Dok ne vidimo akcije, a ne samo riječi, pritisak međunarodne zajednice na Iran mora da se nastavi. Ako se pritisak na Iran poveća, povećaće se vjerovatnoća da će Iran razmontirati program nuklearnog oružja - istakao je izraelski lider.
Iranski izvori su u međuvremenu izjavili za arapski list Al Hajat, koji se izdaje u Londonu, da je Zapad navodno pristao da Teheran obogaćuje uranijum na niskom nivou, javili su izraelski mediji.
Netanijahu je apelovao da se pritisak na Islamsku Republiku pojača uprkos izvjesnom optimizmu nakon pomenutih pregovora. Bila je to njegova prva javna izjava nakon sastanka takozvane grupe P5 plus jedan, koju čine SAD, Rusija, Francuska, Kina Velika Britanija i Nemačka.

 

Portal Analitika