Društvo

ALKOVIĆ: Dobro znam što je diskriminacija i zato sam na Prajdu

2010parada2
D
irektorica Instituta za socijalnu inkluziju, Biljana Alković je bila učesnica „Montenegro Pride“-a prvenstveno kao borac za ljudska prava i smatra da su danas mnogi izostali a trebalo je da prisustvuju.

ALKOVIĆ: Dobro znam što je diskriminacija i zato sam na Prajdu
Portal AnalitikaIzvor

- Kao borcu za ljudska prava naravno da mi je mjesto ovdje, kao što bi trebalo biti mnogima koji nažalost nisu došli, da li iz straha ili nečega drugog to ne znam. Kao pripadnica jedne manjine znam kroz šta druga manjina prolazi. Dobro znam što je diskriminacija, kazala je za Portal Analitika Biljana Alković.

Ona je dodala da je današnja Parada ponosa veliki korak za državu i LGBT populaciju.

- Vjerujem da je ovo veliki korak i za većinsko stanovništvo naše zemlje. Na ovaj način se budi svijest kod ljudi. Ovo je dobar način da shvatimo da smo svi isti, bez obzira da li se radi o pripadnicima LGBT populacije, Romima i Romkinjama, Egipćanima i Egipćankama, licima sa invaliditetom, ili bilo kojoj drugoj manjini. Svi smo mi isti i svi se borimo za istu stvar. Tražimo jednakost i ništa više. Tražimo ista prava za sve, i to je bitno da svi shvate, rekla je Alković.

Direktorica Instituta za socijalnu inkluziju posebno se zahvalila pripadnicima ministarstva unutrašnjih poslova i policije koji su prema njenim riječima odradila zaista veliki, ali težak posao.

Portal Analitika