Politika

BULATOVIĆ: Zbog afere "Snimak" DF razmišlja i o trajnom bojkotu parlamenta

2010bulatovic
P
oslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović, u razgovoru za Dan, nije isključio mogućnost da taj opozicioni politički savez započne totalni bojkot parlamenta ukoliko afera "Snimak" ne bude rasvijetljena do kraja.

BULATOVIĆ: Zbog afere "Snimak" DF razmišlja i o trajnom bojkotu parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

On je precizirao da afera "Snimak" u ovom trenutku nije ni pravno ni politički rasvijetljena i da DF pažljivo prati njen rasplet.

- Od tog raspleta i, generalno, od sudbine zahtjeva opozicije sa protestnog mitinga zbog krađe na predsjedničkim izborima, zavise naši dalji potezi - izjavio je Bulatović.

Uz podsjećanje da se DF privremeno, nakon dvomjesečnog bojkota, vratio u parlament i da selektivno učestvuju u njegovom radu, Bulatović kaže da selektivno učešće razmatraju i za prva naredna zasijedanja Skupštine.

- Kada se dovedu do kraja aktivnosti vezane za aferu "Snimak", DF ima više opcija, među kojima su potpuni povratak u parlament i trajni bojkot, bez razumijevanja za postupke političkih subjekata koji su spremni da pređu preko Afere "Snimak" i drugih malverzacija vlasti - kazao je poslanik DF-a za Dan.

Bulatović je dodao da je opcija i "vaninstitucionalno djelovanje DF-a", precizirajući da za ovakva razmišljanja i odluke DF-a nalazi uporište u činjenici da je afera "Snimak" pokazala da je aktuelna vlast na svojim pozicijama, suprotno volji građana, uz pomoć zloupotreba državnih resura, od kojih su neke evidentno kriviče radnje.

- Ono što je Tužilaštvo do sada uradilo po pitanju afere "Snimak" je potpuno svrstavanje na stranu DPS-a i neka vrsta aboliranja. Nije bilo valjanog izviđaja, istrage, neki akteri čak nijesu ni pozvani na saslušanje. Nije procesuiran niko od važnih aktera afere iz vrha DPS-a, a bilo je osnova za to - zaključuje Bulatović.

Foto: dan.co.me

Portal Analitika