Region

Vukovar: Nestale dvojezične ploče

2010dvojezicna
N
epoznati počinilac skinuo je sinoć ploče s dvojezičnim natpisima sa zgrade državne uprave u Vukovaru, koje su na tu zgradu bile ponovno postavljene prošle sedmice, potvrdio je predstojnik Kancelarije državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak, prenosi HRT.

Vukovar: Nestale dvojezične ploče
Portal AnalitikaIzvor

U izjavi agenciji Hina, Bošnjak je kazao kako je dojavu o nestanku ploča dobio oko 21 sat od noćnog čuvara koji je pri obilasku zgrade primjetio da ploče, koje su inače bile od bakra, nedostaju s pročelja.

Stožer za odbranu hrvatskog Vukovara izvijestio je kako s vladom i premijerom Zoranom Milanovićem nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati, jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće da čuva "protivustavno i protivzakonito postavljene predmete".

Na sastanku premijera Milanovića i Stožera u petak, dogovoreno je kako će se policija skloniti s ulica Vukovara i neće više osiguravati dvojezične ploče.

- Policiju jesam povukao s ulica i to sam, kao premijer, sam učinio. Na neki način, i na vlastitu odgovornost u dogovoru s ministrom unutrašnjih poslova, a sada je na svačiju savjest i odgovornost kako će se ponašati - poručio je Milanović nakon tog sastanka s Stožerom i izrazio nadu da će povlačenje policije pridonijeti smirivanju situacije u Vukovaru.

Foto: hrt.hr

Portal Analitika