Društvo

ĐUHIĆ: Apel građanima da prihvate različitosti ljubavi

emaok
A
ktivistkinja NVO Kvir Montenegro Ema Đuhić apelovala je na građane koji drugačije misle, da se suzdrže od osude, prezira i mržnje prema učesnicima parade tokom sjutrašnje Povorke ponosa.

ĐUHIĆ: Apel građanima da prihvate različitosti ljubavi
Portal AnalitikaIzvor

- Nemamo vremena za osuđivanje, prezir i mržnju.Vjerujte da nemamo. Gledajući na sve ljude isto, dobićete onaj lijep osjećaj jednakosti, pa čak i ponekog prijatelja više. Nemojte osuđivati tuđi život, razmišljanje i stav. Svi volimo nekog, nije važno kojeg je pola, važno je da volimo i da nije prestao taj predivni osjećaj. Naučite da pruzite ruku, nasmiješite se i prihvatite različitu ljubav. Život je ljubav, rekla je Đuhić Portalu Analitika.

Ona je rekla da je ključna stvar da svi prihvatimo politiku države i zajednice a to je ravnopravnost svih njenih građana.

- Treba da pružimo ruku iskreno pojedincu koje se razlikuje od nas. Ljudima druge vjere, drugačijeg načina razmišljanja i drugačijeg seksualnog opredjeljena je ista krv kao naša. Svi smo stvoreni od jedne ćelije i svi razumijemo riječ ‘ljubav’, poručila je Đuhić.

Portal Analitika