Društvo

Održan turnir u stonom tenisu za osobe ometene u razvoju

1910niksicstonitenisok
U
sklopu projekta “TOGETHER WE CAN” koji je finansiran od strane Ambasade Kraljevine Norveške, u  organizaciji Specijalne Olimpijade Crne Gore danas je održan turnir u stonom tenisu u Nikšiću, u sali Sportskog centra.

Održan turnir u stonom tenisu za osobe ometene u razvoju
Portal AnalitikaIzvor

Na ovom takmičenju za osobe sa smetnjama i poteškoćama u intelektualnom razvoju učestvovalo je 20 sportista Specijalne Olimpijade Crne Gore iz Nikšića i Podgorice, koji su se takmičili u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ovo je jedan u nizu od događaja koji Specijalna Olimpijada Crne Gore organizuje u kojima sportisti sa smetnjama i poteškoćama u intelektualnom razvoju imaju podjednaku i fer priliku da daju svoj maksimum, iskažu svoje vještine i sposobnosti kroz sport, upoznaju nove prijatelje iz drugih gradova i druže se medjusobno a to je upravo jedan od prioriteta ovakvih takmičenja a sve radi socijalne uključenosti u društvo.

-Ovim putem bi se zahvalili i upravi SC Nikšić koja nam je izašla u susret i pomogla oko organizovanja takmičenja,volonterima i naravno Ambasadi Kraljevine Norveške koja je finansirala ovaj događaj. Za sve učesnike smo obezbijedili majice, sendviče, vodu i voće a najuspješniji će biti na pobjedničkom postolju i vratiti se kući sa medaljama” - rekao je Dejan Pančić, nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Crne Gore.

Specijalna Olimpijada je neprofitna organizacija čiji je cilj da pomogne djeci i odraslima sa smetnjama i poteškoćama u intelektualnom razvoju, nudeći im fer mogućnost da razvijaju i demonstriraju njihove vještine i talente kroz sport, treninge i takmičenja, od 1988. godine postala je pridruženi član Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, ima 4,1 milona sportista širom svijeta, sa smetnjama i poteškoćama u intelektualnom razvoju i to od 8. godine starosti pa nadalje. Takmičenja se održavaju u 30 olimpijskih sportskih disciplina i u preko 175 zemalja članica Specijalne OIimpijade Internacional, uključujući i Crnu Goru od 2007. god. U zadnjih šest godina rada Specijalna Olimpijada Crne Gore je organizovala brojna sportska takmičenja na nacionalnom nivo, a takođe je postigla i značajne rezultate na međunarodnim takmičenjima.

Portal Analitika