Društvo

Cetinje: Rotarijanci donirali računare djeci sa posebnim potrebama

1910donacijactok
N
a Cetinju je danas upriličena dodjela donacije organizacije „Rotary International – distrikt 2483“  Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, saopšteno je Portalu Analitika iz Kabineta gradonačelnika Prijestonice.

Cetinje: Rotarijanci donirali računare djeci sa posebnim potrebama
Portal AnalitikaIzvor

Donaciju su primili predstavnici rukovodstva JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, koji su iskazali zahvalnost članovima Rotary Internationala.

Dodjeli donacije prisustvovali su članovi Rotary Internationala, predstavnici dnevnog centra i gradske uprave, dok su se prisutnima obratili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, predstavnik Rotary Internationala Nela Vitić i guverner distrikta 2483 Velimir Stefanović.

Ukazujući na snažnu podršku finalizaciji uspostavljanja Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, pruženu ovom donacijom, gradonačelnik Bogdanović je istakao:

- Gradnja ovog objekta predstavljala je jedan od projekata kojima smo dali prioritet, jer smo željeli da budući korisnici, naši mladi sugrađani, imaju savremen i profesionalan servis. Zahvaljujući velikodušnoj donaciji Rotary Internationala, dodatno ćemo unaprijediti uslove u kojima će djelovati Dnevni centar – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Obraćajući se predstavnicima medija, on je za naredne dane najavio i otvaranje, odnosno početak rada Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Predstavnik Rotary Internationala Nela Vitić istakla je važnost saradnje sa Prijestonicom Cetinje.

- Vjerujem da naša saradnja neće ostati na ovome, već da ćemo i u narednom periodu imati sličnih akcija - kazala je ona.

Izražavajući svoje zadovoljstvo, guverner distrikta 2483 Velimir Stefanović izjavio je:

- Drago mi je da su rotari klubovi Crne Gore uspjeli da realizuju ovu akciju, koja ima humani karakter.

Donaciju Rotary Internationala - distrikta 2483, koji okuplja članove sa područja Crne Gore, čini 10 računara i kopir aparat. Prije Rotary Internationala, donacije Dnevnom centru uputili su Sava osiguranje, SPA Medica, Aerodromi Crne Gore i Metropolis.

Portal Analitika