Abiznis

Ričard Veber novi predsjednik „Eurochambres“-a

1910eurochambresok
R
ičard Veber
, dosadašnji potpredsjednik, izabran je na 114. Sjednici Generalne skupštine Eurochambres-a u Istanbulu, za predsjednika ove asocijacije trgovinskih i industrijskih komora Evrope, saopšteno je Portalu Analitika iz Privredne komore Crne Gore.

Ričard Veber novi predsjednik „Eurochambres“-a
Portal AnalitikaIzvor

On će preuzeti dužnost 1. januara 2014. i tako naslijediti dosadašnjeg predsjednika Alesandra Barberisa, koji ju je obavljao od 2010, i koji je imenovan za ambasadora Eurochambres-a.

Veber, predsjednik Privredne komore njemačke pokrajine Sar je između ostalog i član odbora Udruženja njemačkih komora industrije i trgovine (DIHK), specijalni savjetnik za evropske poslove te institucije, a angažovan je i u pivari „Carlsberg“.

- Eurochambres će morati da odigra značajnu ulogu u godinama koje slijede, kao snažan glas i jasno vidljiv, dobro povezan predstavnik Mreže evropskih komora. Ako uspijemo da efikasno podržimo i predstavljamo naše kompanije - članice, ojačaćemo Eurochambres i Mrežu komora uopšte, kako u našim zemljama, tako i na evropskom nivou – kazao je Veber.

U radu današnje sjednice Eurochambres-a učestvovala je i  delegacija Privredne komore Crne Gore na čelu sa predsjednikom Velimirom Mijuškovićem.

Portal Analitika