Društvo

DEDEIĆ: Okupićemo se i pored zabrane

1910dedeicok
S
rpska lista i njene pristalice koje se protive održavanju Parade ponosa, zakazane za sjutra u Podgorici, najavili su da će istog dana porodičnom šetnjom do crkve Svetog Đorđa izraziti negodovanje zbog kršenja ustavnog prava na slobodu okupljanja. Uprava policije je juče zabranila okupljanje koje su ranije najavili mladi Srpske liste jer skup nije prijavljen blagovremeno, pet dana prije njegovog održavanja.

DEDEIĆ: Okupićemo se i pored zabrane
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik SL Dobrilo Dedeić ocijenio je u izjavi Danu da LGBT populacija u Crnoj Gori “nije ugrožena na bilo koji način i spada u socijalnu grupu koja je potpuno integrisana u društvo, jer ima podršku sa važnih državnih adresa”.

-Njene aktivnosti se ne svode na kreativnost nego na nastranu rutinu između četiri zida koja nije zakonski sankcionisana, niti iko to traži. Koalicija dijela državnih organa, političara iz vlasti i dijela opozicije i gej lobija servira nezreloj mlađoj populaciji pogrešne perceptivne teze o načinu života i navodnim vrijednostima suprotnim Božijim ili, na kraju krajeva, zakonima koji su važili u vrijeme Kralja Nikole. Dok radnici štrajkuju i 90 odsto Crne Gore živi u bijedi, ulažu se na stotine hiljada eura u provokaciju građana Podgorice, bez obzira na vjeru i naciju- izjavio je Dedeić.

Portal Analitika