Društvo

Imenovani članova Savjeta gradonačelika Cetinja

savjet
G
radonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović donio je Odluku o imenovanju članova Savjeta gradonačelnika, saopšteno je iz gradonačelikovog kabineta.

Imenovani članova Savjeta gradonačelika Cetinja
Portal AnalitikaIzvor

Ovom odlukom, za članove Savjeta imenovani su: prof. dr Radovan Radonjić, Dimitrije Popović, Aleksandar Saša Čilikov, Marko Špadijer, dr Momčilo Otašević, prof. dr Mladen Ulićević, Anđe Kapičić, Svetislav Pule Vujović, prof. dr Dragan Hajduković, Jelena Đurović i Branko Martinović.

Savjet gradonačelnika je tijelo koje broji najmanje sedam članova koji se određuju iz reda istaknutih i uglednih naučnih radnika, univerzitetskih profesora, umjetnika, privrednika i drugih lica koja su svojim stvaralaštvom dali značajan doprinos razvoju Prijestonice.

Pored razmatranja pitanja od interesa za razvoj Prijestonice, Savjet daje prijedloge, sugestije, mišljenja i inicijative gradonačelniku, kao smjernice u vršenju poslova iz njegove nadležnosti.

Odluka o imenovanju članova Savjeta gradonačelnika donijeta je nakon što su prethodno, u gradskom parlamentu, jednoglasno usvojene izmjene Statuta Prijestonice Cetinje kojima je predviđeno uspostavljanje pomenutog tijela.

 

Portal Analitika