Društvo

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudilo govor mržnje prema LGBT

2507povorkakrajtekst
Ministarstvo za ljudska i manjinska osudilo je govor mržnje u odnosu na LGBT populaciju i druge ranjive društvene grupe, a naročito njegovo širenje putem medija, objavljivanjem tekstova u kojima su prisutni elementi netrpeljivosti, mržnje i netolerancije- saopšteno je iz tog resora.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudilo govor mržnje prema LGBT
Portal AnalitikaIzvor

- Osuđujemo i sve pokušaje da se, prilikom javnih nastupa i drugih javnih događaja, koji okupljaju veliki broj građana, a kojima se, na autoritativan način, plasiraju stavovi koji podstiču netrpeljivost i mržnju prema drugima zbog njihove različitosti- naveli su iz Resornog ministartstva u susret organizovanju Povorke ponosa koja je zakazana u nedjelju 20. oktobra.

U Ministarstvu su pozivali sve građane i građanke na mir i toleranciju i poštovanje različitosti čime, kako napominju, pokazujemo da kao društvo radimo na poštovanju i unaprjeđenju ljudskih prava i sloboda svih naših građana.

- Dosadašnje aktivnosti Vlade i resornog ministarstva usmjerene su na poboljšanje ukupnog položaja svih ranjivih grupa i s tim u vezi daćemo svoj maksimum da se Strategija za unaprjeđenje položaja LGBT osoba i prateći Akioni plan u potpunosti realizuje- zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

Portal Analitika