Društvo

Odbijena tužba Ane Kolarević protiv Monitora

2109kolarevic
O
snovni sud u Podgorici odbio je kao neosnovan tužbeni zahtjev advokatice Ane Kolarević protiv nedjeljnika Monitor koji je tužila zbog povrede ugleda i časti i tražila da joj isplate 100.000 eura.

Odbijena tužba Ane Kolarević protiv Monitora
Portal AnalitikaIzvor

Ona je Monitor tužila zbog serije tekstova o privatizaciji Crnogorskog telekoma u kojima je povezivana sa korupcijom. Presudu je izrekao sudija podgoričkog osnovnog suda Veljko Radovanović. Juče je pala i tužba advokatice Kolarević protiv dnevnika Dan od kojeg je takođe tražila 100.000 eura zbog povrede ugleda i časti. I njih je tužila zbog tekstova o privatizaciji Telekoma.

Ona je skoro istovjetnu tužbu podnijela i protiv dnevnika Vijesti. U tom slučaju ljetos je izrečena osuđujuća presuda, s tim što sudija Miodrag Pešić nije uvažio njen zahtjev da joj bude isplaćeno 100.000 eura već je ove novine kaznio sa 5.000 eura.

Ana Kolarević rođena je sestra premijera Mila Đukanovića, a afera Telekom krenula je 2011. godine kada su američke finansijske vlasti optužile Dojče Telekom, da je preko podružnice Mađar Telekom, pri kupovini Telekoma Crne Gore podmitio više crnogorskih zvaničnika među kojima je, kako su tada prenijeli mediji, bila i “advokatica, sestra tada najvišeg Vladinog funkcionera”.

Crnogorsko tužilaštvo je nakon toga otvorilo istragu u ovom slučaju i u februaru prošle godine je saopšteno da nema dokaza za krivičnog postupka protiv aktera privatizacije Crnogorskog Telekoma.

Portal Analitika