Društvo

Šabović: Kad od Vučkovića takva ocjena dolazi šta da rade pekari, ljekari....

2908sabovic
Vučkovićeva ocjena o tome da se građanin od klevete ne može štititi kroz krivičnu proceduru, te da je parnica za nadoknadu štete u praksi srozana do granice u kojoj on ne želi da učestvuje, za člana Sudskog savjeta Džavida Šabovića je iznenađujuća. Šabović naglašava da se time otvara mogućnost da svako svakog blati.

Šabović: Kad od Vučkovića takva ocjena dolazi šta da rade pekari, ljekari....
Portal AnalitikaIzvor

- Kad od njega takva ocjena dolazi šta će onda da rade, pekari, apotekari, ljekari...Ja znam da smo možda želeći da se što više približimo Evropi napravili neke korake za koje se sada ispostavlja da nijesu bili pravi, možda čak i pogrešni- kaže Šabović za podgorički radio Antenu M.

Vučkovićev stav, kaže, obeshrabruje sve građane.

- Ne samo da obeshrabruje, nego širom otvara vrata da svako svakog može da blati i da on sugeriše da se uopšte ne pokreće parnica. Mora da postoji način kako da se zaštiti od toga inače ćemo napraviti od ovoga čime se bavimo mjesto gdje svako svakoga može da pljuje a da za to ne odgovara, objašnjava on.

Šabović upozorava da se mora naći neko rješenje. “Čak i da se ne samo odgovara u parnici nego da se, nađe način da se direktno odgovara, da se ne čeka toliko vremena. Kako, ja za to nemam rješenje ali mislim da Hrvatska ilim Slovenija je vratila u svoje zakonodavstvo ono što je u svoje vrijeme radi Evrope morala da izbriše”, zaključuje Šabović.

Zamjenik vrhovnog državnog tužioca poručio je da će, umjesto nadležnim organima, sve prepustiti sudu crnogorske javnosti.

Portal Analitika