Region

Stanislava Pak: Tadić doveo Srbiju do propasti

pak
S
avjetnica predsjednika Srbije Stanislava Pak, odbacila je kritike Borisa Tadića na račun Tomislava Nikolića i ocijenila da je on "doveo Srbiju do ruba propasti".

Stanislava Pak: Tadić doveo Srbiju do propasti
Portal AnalitikaIzvor

"Uvrede bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića izraz su frustracije i nemoći i ispod svakog su nivoa. Tadić je osam godina mimo Ustava držao sve poluge vlasti i doveo Srbiju do ruba propasti", navela je Stanislava Pak u izjavi za javnost.

Počasni predsjednik Demokratske stranke i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić ranije danas je izjavio da Nikolić pokušava da se distancira od političke odgovornosti za ono što je činio devedestih godina prošlog vijeka.

Povodom Nikolićeve izjave da je predsjednički mandat počeo od nule, jer mu njegov prethodnik ništa nije ostavio u naslijeđe, Tadić je rekao da je, nakon vladavine Nikolićevog političkog režima, svoj predsjednički mandat krenuo sa tačke koja je bila daleko ispod nule.

Stanislava Pak je navela da svi uspjesi koje je Tadić sebi pripisao "možda postoje u virtuelnom svijetu".

"Činjenica je da su se ključne odluke od životne važnosti za našu zemlju zaklanjale iza nižih činovnika, da je kredibilitet Srbije konstantno dovođen u pitanje zato što je obećavano jedno, a rađeno drugo, zato što u spoljnoj politici nije bilo kohezije, već nekontrolisanog forsiranja imidža pojedinaca", dodala je savjetnica predsjednika Srbije.

 

Portal Analitika