Abiznis

Crna Gora i Mađarska radiće na uspostavljanju direktne linije Podgorica- Budimpešta

PA180241direktnauok
Crna Gora i Mađarska radiće na stvaranju uslova za uspostavljanje direktne linije Podgorica – Budimpešta, te intenziviranju saradnje na polju investicija i obrazovanja, posebno kroz aktivnosti crnogorsko-mađarske Mješovite komisije za ekonomsku saradnju čiji će se predsjedavajući sastati krajem oktobra u Budimpešti, zaključeno je na današnjem sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića sa novoimenovanim ambasadorom Mađarke u Crnoj Gori, NJ.E. Kristianom Posom. Kopredsjedavajući Komisije je ministar Gvozdenović.

Crna Gora i Mađarska radiće na uspostavljanju direktne linije Podgorica- Budimpešta
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Resornog ministarstva, tokom razgovora konstatovana je otvorenost za partnerstvo u bližem turističkom povezivanju sa akcentom na specifične vidove turizma, što bi dalo dodatnu vrijednost tradicionalno dobrim odnosima dvije zemlje. "U tom kontekstu, predstojeći sastanak predsjedavajućih Mješovite komisije biće i dobra prilika za uspostavljanje novih kontakata i razmjenu mišljenja o svim temama od značaja, uključujući uspostavljanje direktne linije između Podgorice i Budimpešte"- navedeno je u saopštenju.

Važnim je ocijenjeno i povezivanje u obrazovanju kroz razmjene studenata i stvaranje uslova za upoznavanje mladih iz obije zemlje sa kulturom i istorijom Crne Gore i Mađarske.

Zaključeno je da u narednom periodu treba nastaviti sa realizacijom posjeta na visokom nivou i planirati aktivnosti u cilju unaprijeđenja saradnje u oblasti turizma i ekonomije, naročito kroz organizovanje dešavanja koja za cilj imaju povezivanje privrednika dvije zemlje i upoznavanja sa investicionim potencijalima.

Portal Analitika