Društvo

UP: Nije tačno da je pretpostavka policije da je Leskovčanin kidnapovan

up
I
z Uprave policije negirano je Portalu Analitika da policija pretpostavlja da je Leskovčanin Vladica Momčilović, koji je nestao u Budvi 1. oktobra kidnapovan.

UP: Nije tačno da je pretpostavka policije da je Leskovčanin kidnapovan
Portal AnalitikaIzvor

Beogradski portal blic.rs, objavio je informaciju da crnogorska policija pretpostavlja da je 30-godišnji Leskovčanin kidnapovan, što su prenijeli i crnogorski portali.

“Policija intenzivno radi na slučaju nestanka Leskovčanina Vladice Momčilovića, ali nije osnovna pretpostavka da je mladić kidnapovan. Prikupljamo informacije o svim okolnostima pod kojim je nestao, razgovaramo sa njegovim prijateljima, uzimajući u obzir sve mogućnosti, ali otmica mladića svakako nije osnovna pretpostavka”, kazano je Portalu Analitika u Upravi policije nakon  komunikacije sa kolegama iz Budve.

momcilovic
Nekoliko dana nakon nestanka u kanalu na periferiji Budve pronađene su patike, šorts i bankovne kartice za koje je utvrđeno da pripadaju nestalom mladiću.

Momčilović je poslednjih nekoliko godina tokom ljetnje sezone radio na primorju kao prodavac slika, a posljednji put se sa majkom Milicom čuo 28. septembra.

- Najavio je da će se kroz nekoliko dana vratiti u Leskovac, odakle je planirao da otputuje u Španiju. Nismo se čuli nekoliko dana, sve dok me 3. oktobra nisu pozvali njegovi prijatelji iz Budve i rekli da ga nema više od 48 sati - rekla je za “Blic” Milica Momčilović.

Ubrzo je nestanak prijavljen policiji, a Vladičini roditelji su otputovali u Budvu gdje je započeta potraga. Provjerom listinga utvrđeno je da je Vladičin telefon posljednji put upotrijebljen 1. oktobra oko 21 sat i da mu se od tada gubi signal, istovremeno kad je nestao i Leskovčanin.

Policija je 7. oktobra u kanalu u predgrađu Budve pronašla šorts, patiku, kartice i džepni kalendar za koji je utvrđeno da pripadaju Vladici. Kanal je policija bezuspješno pretraživala, nakon čega je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore izdalo međunarodnu potjernicu.

 

Portal Analitika