Politika

Osim Andrije Popovića, Parada ponosa bez lidera političkih stranaka

1810povorkaPOCETNA
P
redsjednici političkih partija, osim lidera Liberalne partije Andrije Popovića, neće prisustvovati Paradi ponosa, već će poslati predstavnike stranaka, saznaje Portal Analitika.

Osim Andrije Popovića, Parada ponosa bez lidera političkih stranaka
Portal AnalitikaIzvor

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je ranije da je oko 2.000 predstavnika UP i MUP-a spremno da obezbijede javni red i mir na predstojećoj Paradi, koja je zakazana za nedjelju 20. oktobar.

Ispred Demokratske partije socijalista biće poslanica Nada Drobnjak, potvrdio je za Portal Analitika potparol te stranke, Časlav Vešović.

Socijaldemokratsku partiju socijalista će predstavljati Snežana Burzan, kazao je za Portal Analitika šef Medijskog pula Mirko Stanić. Podsjetimo, ranije je iz Skupštine Crne Gore objavljeno da će Burzan prisustvovati Paradi „u svojstvu predstavnika predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića“.

Liberalna partija će imati najveći broj predstavnika. Kako je kazao lider LP Andrija Popović, Paradi će prisustvovati predsjednik i potpredsjednik ispred Foruma žena, kao i predstavnik mladih.

Kemal Zoronjić, član Predsjedništva Bošnjačke stranke potvrdio je Portalu Analitika da ova partija neće imati predstavnika na Povorci ponosa.

Član Predsjedništva DF-a Goran Danilović kazao je Portalu Analitika da iz tog političkog saveza neće nikome, kako kaže, određivati da prisustvuje manifestaciji jer je to „lično i intimno opredjeljenje“.

- To je intimno pitanje oko kojeg se ne treba pogađati. Smatram da treba da prisustvuje onaj ko tako osjeća. Ne možete prisustvovati događaju u ime političkog subjekta. Drugačije je kada se to čini u ime institucija, koje garantuju politička prava. Takvim događajima treba priusustvovati isključivo u lično ime, izjavio je Danilović za Portal Analitika.

Iz FORCE su potvrdili da neće prisustvovati Paradi. Kako je Portalu Analitika saopštio lider FORCE Nazif Cungu predstavnici ove partije će izostati zato što smatraju “da Crna Gora trenutno nije spremna za ovakvu manifestaciju”, kao i da je odluka preuranjena.

- Ljudska prava treba obezbijediti svakome, ali smatram da je Crna Gora još uvijek patrijarhalna sredina, kazao je Cungu.

U SNP-u su samo kratko kazali za Portal Analitika da nemaju komentar na ovo pitanje”.

Ranije je saopšteno da će Pozitivna imati svog predstavnika i da će to navjerovatnije biti Ana Ponoš, koja je prisustvovala Povorci ponosa u Budvi.

Portal Analitika nije uspio da dobije informaciju da li će Paradi prisustvovati neko ispred HGI.

Portal Analitika