Politika

Đukanović čestitao Parolinu izbor za državnog sekretara Svete stolice

1810djukananovic
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao je nadbiskupu Pjetru Parolinu izbor na funkciju državnog sekretara Svete stolice.
Đukanović čestitao Parolinu izbor za državnog sekretara Svete stolice
Portal AnalitikaIzvor


„Osobita mi je čast i zadovoljstvo da Vam, u ime Vlade i u svoje ime, uputim iskrene čestitke povodom izbora na funkciju državnog sekretara Svete stolice i poželim uspjeh na ovoj važnoj i odgovornoj dužnosti. Uvjeren sam da ćete svojim predstojećim angažmanom doprinijeti daljoj afirmaciji konstruktivne uloge Svete stolice u međunarodnim odnosima, koja je univerzalno prihvaćena kao važan faktor stabilnosti i promoter dijaloga u savremenom svijetu“ – navodi se u čestitki Đukanovića novom državnom sekretaru Svete stolice Pjetru Parolinu.



Predsjednik Vlade u čestitki podsjeća i na to da „jačanje bilateralnih veza sa Svetom stolicom zauzima posebno mjesto na spoljnopolitičkoj agendi Crne Gore“ i ističe spremnost Vlade na čijem je čelu, da „unapređuje odličan politički dijalog i saradnju sa Svetom stolicom u oblastima od obostranog interesa“.



„U nadi da ćemo uskoro imati priliku da, u direktnom razgovoru, razmjenimo mišljenja o pitanjima od značaja za saradnju Crne Gore i Svete stolice, upućujem Vam izraze svog visokog uvažavanja“ – stoji na kraju Đukanovićeve čestitke.


Portal Analitika