Region

Tači: Dačićeva posjeta Kosovu ima vjerski karakter

taci
K
osovski premijer Hašim Tači najavio da će Ivica Dačić boraviti na Kosovu  KiM u subotu i istakao da "njegova posjeta ima religiozan karakter".

Tači: Dačićeva posjeta Kosovu ima vjerski karakter
Portal AnalitikaIzvor

Tači je ne sjednici kosovske vlade pojasnio najavljenu posjetu premijera Srbije Gračanici.

“Dakle, zahtjev premijera Srbije da posjeti manastir Gračanicu ima religiozan karakter. Dozvolite da svim građanima Kosova pojasnim, da je zahtjev premijera Srbije od striktnog vjerskog karaktera i smatram da ne postoje razlozi da se ne dozvoli jedna takva posjeta", rekao je Tači.

On je istakao da je "Kosovo nezavisna i moderna drzava", koja dijeli zajedničke civilizovane vrijednosti zapada.

"Stoga, mi treba da ukažemo razumijevanje za religiozne i humanitarne vrijednosti i za druge narode", rekao je Tači.

Jedino što se trenutnou Prištini zna o posjeti Dačića jested a će on posjetiti Gračanicu. Vlada Srbije još nije saopštila dnevni red Dačićeve posjete Kosovu.

Srpskom premijeru je nedavno bio zabranjen ulazak na Kosovo zbog čega je on zaprijetio I da neće učestvovati u dijalogu sa tačijem u Briselu.    

Nakon toga je postignut dogovor da zvaničnici Srbije mogu da ulaze na Kosovu, ali je to juče ponovo zabranjeno ministru Aleksandru Vulinu, uz obrazloženje da je učestvovao na političkom skupu.

Ipak, Vulin je bio na Kosovu, navodeći da njemu “Euleks ništanije zabranio, a da sa vlastima u Prištini nema  komunikaciju”.


(b92)

 

Portal Analitika