Politika

Pajović: NATO je dobar izbor za Crnu Goru

1810crnagoranatook
U
ambasadi Slovenije danas je održan sastanak predsjednika Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića sa ambasadorima zemalja članica NATO-a u Crnoj Gori. Tema sastanka je bila članstvo Crne Gore u alijansi, kao i prezentacija vizije Pozitivne Crne Gore o ovoj temi, saopšteno je Portalu Analitika iz medijskog tima Pozitivne.

Pajović: NATO je dobar izbor za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

- NATO je dobar izbor za Crnu Goru i Pozitivna nema dilemu da li Crna Gora treba da bude dio ovog saveza. Naše članstvo u alijansi je neophodno, prije svega zbog bezbjednosnih razloga, političkih, ali i ekonomskih. To mora biti u fokusu dijaloga sa građanima, koji je neophodan da bi svi imali jasnu sliku o NATO integracijama. Siguran sam da javna podrška, u slučaju kvalitetnog dijaloga sa njima, neće izostati. Naša prošlost nas obavezuje da ostavimo sigurnu budućnost našim potomcima, a članstvo u alijansi to i obezbjeđuje- naveo je Pajovic.

Sastanku je prisustvovala i Marija Martinović, koordinator za NATO integracije u Pozitivnoj Crnoj Gori. Ambasadori zemalja članica NATO u Crnoj Gori su pokazali veliko interesovanje, a ujedno i spremnost da podrže i pomognu proces NATO integracija u Crnoj Gori.

Organizator današnjeg sastanka je bila Ambasada Republike Slovenije, kao kontaktna ambasada za NATO u Crnoj Gori, a prisustvovali su, pored  domaćina, vojnih atašea, i ambasadori Hrvatske, Francuske, Njemačke, Grčke,  Turske, Velike Britanije i SAD.

Portal Analitika