Društvo

KBC: Centralno zakazivanje pregleda od ponedjeljka

1810klinickicentarok
P
rojekat centralnog zakazivanja pregleda u ambulantama i klinikama Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), počeće u ponedjeljak, najavio je direktor te ustanove Milan Mijović, ocjenjujući da će projekat poboljšati kvalitet života građana.

KBC: Centralno zakazivanje pregleda od ponedjeljka
Portal AnalitikaIzvor

On je danas, predstavljajući projekat centralnog zakazivanja pregleda u KCCG, rekao da će se primjenjivati fazno zbog velikog broja pacijenata, koji imaju upute za taj zdravstveni centar.

„Projekat će od ponedjeljka krenuti za hiruršku Kliniku, Kliniku za ORL, a sledeće nedjelje će se prenijeti za urologiju i nefrologiju, i na svih 14 punktova u Poliklinici“, kazao je Mijović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, kad se završi primjena projekta na velikoj Poliklinici, krenuće implementacija i u staroj Medicinskoj školi, na Klinici za onkologiju i Institutu za bolesti djece.

Mijović je pojasnio da projekat funkcioniše tako što osiguranici u Domu zdravlja dobijaju uput za KCCG, na kojem je bar kod sa knjižice sa njihovim osnovnim administrativnim podacima.

-Sa takvim uputom, pacijent dolazi na šalter Poliklinike svakog radnog dana od sedam do 19 sati, šalje ga faksom broj 020 241 224, ili mejlom na adresu zakazivanje.amb@kccg.me- precizirao je Mijović.

On je rekao da će tako dobijeni uput, u roku od nekoliko sekundi biti obrađen i da će pacijent dobiti karticu na kojoj je poseban zaštićeni broj, koja je ambulanta i vrijeme kada mu je zakazan pregled.

-Sa tom potvrdom pacijent dolazi, pet do dest minuta prije pregleda, stavlja je na displej ispred ambulante, i onog trenutka kada se pojavi krstić pored njegovog broja, on može sam da uđe u ambulantu«, kazao je Mijović.

On je naveo da je do nove godine planirana primjena projekta i na ostale zdravstvene institucije u Crnoj Gori, navodeći da očekuje da će do sledeće projekat zaživjeti i u Cijeloj Crnoj Gori.

Mijović je kazao da je projekat komplikovan, navodeći da je veliki broj država u okruženju, nije uspio da ga primijeni i da nije prošao ni testna ispitivanja.

-Projektom će se postići zadovoljstvo naših građana, i podizanje kvaliteta života, jer će se znati tačno precizno vrijeme za pregled, smanjiće se putovanja od kuće do bolnice, a sa druge strane nama će omogućiti mnogo bolju organizaciju- ocijenio je on.

Mijović je danas predstavio novi veb sajt KCCG, kojim će, kako je naveo, rad tog zdravstvenog centra biti dostupan svim građanima, a posebno medijima.

-Na naslovnoj strani sajta objavljujemo novine, šta se desilo u protekla 24 sata u KCCG, svakog jutra u osam sati i 30 minuta- kazao je on.

Mijović je rekao da sajt sadrži i vijesti iz KCCG, gdje će, pitanja, tekstovi i prilozi iz medija biti integralno objavljeni.

-Ono što je za nas najznačajnije jeste vodič za pacijente, u kojem želimo da oni imaju apsolutno sve informacije vezane za KCCG- naveo je on.

Mijović je rekao da sajt sadrži sektor o javnim nabavkama, u kojem će, kako je naveo, biti objavljena sva dokumenta.

-Mislimo da će i tim projektom značajno se poboljšati rad KCCG, transparentnost, da pojedina dokumenta koja su sadržana na sajtu imaju i antikoruptivni karakter i da će eliminisati kafanske priče, komentare koji se prenose godinama, a vezani su za sistem javnih nabavki- zaključio je on.

(Mina)

Portal Analitika