Abiznis

O „Svetom Stefanu“ i „Miločeru“ raspravljaće poslanici

1710vlada
U
sklopu realizacije svojih strateških politika, Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, usvojila je Četvrti godišnji nacionalni program Crne Gore u okviru MAP procesa.

O „Svetom Stefanu“ i „Miločeru“ raspravljaće poslanici
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora ulazi u IV ciklus MAP-a vođena pozitivnim rezultatima iz prethodna tri ciklusa, uvažavajući, pri tom, preporuke NATO-a kao glavne smjernice prilikom izrade ovog dokumenta. Prilikom procjene učinka koji je Crna Gora postigla u III MAP ciklusu, od strane saveznika identifikovan je napredak u većem broju oblasti.

U ovom ciklusu, Crna Gora ima cilj da nastavi pozitivan trend implementacije započetih aktivnosti, kako bi ispunila svoje glavne vanjsko-političke prioritete, među kojima su, u prvom redu, integracija u EU i NATO. Crna Gora je prepoznata kao pouzdan i odgovoran partner u regionu i međunarodnim organizacijama i operacijama i ostaće posvećena sprovođenju temeljnih reformi u ključnim oblastima demokratizacije društva. Na sjednici je naglašeno da ispunjavanje obaveza u ovom procesu ostaje prioritet i u narednom periodu, kako bi Crna Gora bila spremna za procjenu napretka na sljedećem samitu koji bude na dnevnom redu imao zastupljeno pitanje proširenja.

Razmatrajući Informaciju Ministarstva unutrašnjih poslova o organizovanju Parade ponosa u Podgorici, Vlada je naglasila svoju bezrezervnu privrženost izgradnji modernog građanskog društva, utemeljenog na principima poštovanja i zaštite ljudskih prava i sloboda svih građana, a posebno pripadnika manjinskih grupa. Polazeći od ovakvog opredjeljenja, Vlada je pružila punu podršku aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i drugih organa, usmjerenim na stvaranje uslova za bezbijedno održavanje najavljenog skupa. Uvažavajući procjenu da se radi o skupu visokog rizika, Vlada je zadužila nadležne organe da nastave praćenje situacije, uz preduzimanje svih neophodnih mjera za efikasnu zaštitu bezbijednosti ljudi i imovine.

Vlada Crne Gore usvojila je Inicijativu za objedinjavanje nadležnosti u oblasti šumarstva i drvne industrije. Osnovni razlozi za objedinjavanje nadležnosti u ovim oblastima razvoja realne ekonomije u okviru Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja potiču iz potrebe sinhronizovane razvojne politike i potrebe kreiranja zajedničkih vizija razvoja i djelovanja, što će omogućiti najcjelishodnije funkcionalno spajanje ovih kompatibilnih privrednih grana.

Pored ostalog, Vlada je danas utvrdila i predloge odluka o prihvatanju aneksa Ugovora o zakupu hotela „Kraljičina plaža“ i Ugovora o zakupu hotela „Sveti Stefan“ i „Miločer“ , koji će biti upućeni Skupštini na razmatranje i odlučivanje.

Portal Analitika