Društvo

Sud odbio tužbeni zahtjev Ane Kolarević protiv Dana

2109kolarevic
T
užbeni zahtjev advokatice Ane Kolarević protiv dnevnika Dan za pretprljene i buduće dušenvne bolove zbog povrede ugleda i časti u seriji tekstova koje je ovaj list pisao o privatizaciji Telekoma, dovodeći je u vezu sa teškim koruptivnim radnjama, Osnovni sud u Podgorici odbio je kao neosnovan.

Sud odbio tužbeni zahtjev Ane Kolarević protiv Dana
Portal AnalitikaIzvor

Kolarevićka je tražila da joj Dan isplati 100.000 eura sa kamatom i troškovima postupka. Tužbenim zahtjevom ona je tražila i da Danu bude naloženo da objavi presudu, na trećoj strani, u prvom broju nakon što ona bude pravosnažna.

Kolarević je tužila Dan jer je, kako je navela u tužbenom zahtjevu, u dužem vremenskom periodu objaviljvao tekstove o privatizaciji “Telekoma” kao i njene fotografije “sa senzacionalističkim naslovima, kako bi je diskreditovali tako što su je dovodili u vezu sa navodnim koruptivnim radnjama”.

U tužbi se ocjenjuje da su tekstovi bili puni zlonamjernih, tendencionznih i netačnih podataka, kako bi kreirali negativnusliku o njoj u javnosti.

Kolarević je u tužbi navela i da je Dan neargumentovano tvrdio da je učestvovala u navodnim koruptivnim radnjama i objavio da se, navodno, u nekom dokumentu pominje 580.000 eura na njenom računu, a da pri tom, prema njenoj ocjeni, nijesu pružili dokaze koji bi potvrdili te navode. Istom presudom odbijen je i tužebni zahtjev preduzeća “Ju media mont”, izdavača Dana, koji je tražio da sud obaveže Anu Kolarević da im na ime naknade nematrejalne štete isplati jedan euro zbog njene izjave da list pripada kriminalnoj organizaciji čiji je cilj da je blati.

Presudu je izrekla sutkinja Mirjana Popović. Zbog tekstova o privatizaciji Telekoma Ana Kolarević tužila je i dnevni list Vijesti kao i nedjeljnik Monitor, od kojih takođe traži da joj isplate po 100.000 eura zbog povrede časti i ugleda. Presuda u slučaju Monitor Ana Kolarević biće objavljena sjutra.

Ana Kolarević rođena je sestra premijera Mila Đukanovića.

 

Portal Analitika