Politika

Pravedna predala izbornu listu na Cetinju

1706Bojovic
P
ravedna Crna Gora predala je danas izbornu listu na Cetinju. Lista kandidata za odbornike je predata pod nazivom - Pravedna Crna Gora – Pravda za prijestonicu, saopšteno je Poratlu Analitika iz tog političkog kluba.

Pravedna predala izbornu listu na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

- Lista u skladu sa zakonom sadrži potreban broj odborničkih kandidata, pri čemu su prvih deset kandidata slijedeći stanovnici Cetinja: Čedomir Kapisoda, Savo Lakićević, Gorana Kusovac, Draško Jabučanin, Petar Martinović, Karolina Kapisoda,  Milutin Radonjić, Rajko Bušković, Zoran Stanojević i Sonja Kusovac. Listu pretežno sačinjavaju mlađi Cetinjani kao i građani i građanke različitih profesija i zanimanja – navodi se u saopštenju Pravedne koje potpisuje predsjednik Izvršnog odbora Rade Bojović.

Saoptšenju se navodi da Pravedna Crna Gora građanima Cetinja nudi alternativni sistemski program za oporavak i razvoj Cetinja.

- Naš izborni program u svom fokusu ima formiranje profesionalne i odgovorne lokalne uprave koja će u cjelini biti posvećena ekonomskim pitanjima i razvoju slobodnog preduzetništva. To konkretno podrazumijeva: izvršne funkcionere bez političkih boja, znatno manju i efikasniju administraciju, moratorijum na javni dug, upravljanje Prijestonicom po modelu javno-privatno partnerstvo što ne postoji u Crnoj Gori, razvoj Cetinja kao jedinstvene i povlašćene poreske zone i program logističke i materijalne  podrške lokalne uprave privatnom sektoru iz oblasti proizvodnje, ekologije, agronomije, energetike, naučnih, kulturnih i sportskih inovacija – navodi se u saoptšenju Pravedne.

Iz tog političkog kluba su poručili da očekuju da građani Cetinja na predstojećim izborima smijene DPS i omoguće formiranje nove uprave Prijestonice koja će, kako ističu, biti motivisana nepolitičkim zapošljavanjem građana,  sistemskom, realnom i preduzetničkom ekonomskom vizijom i dugoročnom politikom održivog razvoja.

 

Portal Analitika