Fudbal

Skandal u Liverpulu?!

EnfildStadion
E
nglesku javnost potresa priča vezana za čelnika Liverpula Jana Ajra, koji je upleten u skandal sa pronevjerom novca i preprodajom karata na crnom tržištu, te pljačkanjem kluba.

Skandal u Liverpulu?!
Portal AnalitikaIzvor

Ispovijest bivšeg klupskog šofera, Dejva Slouna, i iskaz koji je dao Privrednom sudu tvrdi da je pomenuti gospodin bio 'žrtva' svojih poslodavaca, te da je otkaz dobio zbog neslaganja i sukoba sa rukovodiocima kluba, računajući Jana Ajra.

Nekada policajac, Sloun je radio kao vozač Džona Henrija, iskusnijih igrača i rukovodilaca kluba počev od 2009. godine, na Božićnoj proslavi prošle godine optužio Ajra da je 'opljačkao' klub sa Enfilda.

O čitavom slučaju pokrenuta je i zvanična procedura, a Sloun tvrdi da su Ajr i ostali zvaničnici skovali plan da se suprotstave te da će pokušati da sakriju istinu.

Sloun je odlučio da iznese 'prljav veš' u javnosti nakon što je načuo da ljudi iz kluba na crnom tržištu, ispod ruke prodaju karte, te da su na taj način ostvarivali nelegalan lični profit, u ovom konkretnom slučaju od 40 hiljada funti.

„Sumnjao sam da preprodaju karte. Bio sam zabrinut zbog posljedica takvog čina jer postojao je određeni broj navijača koji nije dobijao svoje karte, dok su se članovi kluba bogatili. To nije bilo u redu.“, rekao je Sloun.

On tvrdi da je 'izrabljivan' od strane svojih poslodavaca koji su ga koristili kao da je 'okačen na čiviluku', te da su ga tjerali da osim vožnje obavlja raznorazne stvari, kakve su i kačenje slika na zid.

Svoj iskaz Sudu je dao i sam Jan Ajr koji tvrdi da ga je Sloun gotovo fizički napao na pomenutoj Božičnoj proslavi.

„Poludio je, razmahao se, unosio mi se u lice, bijesno govoreći. Obezbjeđenje je imalo muke da ga obuzda i ukloni ga iz prostorije.“, rekao je Ajr. (Sportske.net)

Portal Analitika