Društvo

ULAMA: Trgovina ljudima veliki problem

1710ulamaok
T
rgovina ljudima je veliki problem, a istraživanja pokazuju da će možda do 2025. biti prva među oblicima organizovanog kriminala, a slijediće droga i oružje, kazao je za Antenu M šef Vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama.

ULAMA: Trgovina ljudima veliki problem
Portal AnalitikaIzvor

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima biće obilježen sjutra. Ulama je ocijenio da je Crna Gora napredovala kada je u pitanju borba protiv trgovine ljudima.

“Zaokružili smo taj dio institucionalno i normativno. Ove godine smo i pohvaljeni kada je u pitanju izvještaj Stejt departmenta o podizanju svijesti kod javnosti, obratili smo pažnju na mladu populaciju, na edukaciju djece i od naredne školske godine predavaće se o trgovini ljudima kroz predmet Građansko obrazovanje. Tako da Crna Gora i dalje ostaje posvećena rješavanju ovog problema i možemo reći da je to ostalo na nivou pojedinačnih slučajeva”, rekao je on za Radio Antena M.

Sjutra će , najavljuje Ulama, biti revidiran Sporazum o međusobnoj saradnji koji su 2007. potpisali predstavnici države i civilnog sektora

“Ovaj Sporazum će činiti produktivnijom saradnju državnih tijela koja su direktno uključena u problem trgovine ljudima. Smatram da ćemo na taj način zakonom definisane obaveze i instrukcije konkretizovati kroz jasno određene operativne postupke”, istakao je on.

Ovogodišnji Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima obilježava se pod sloganom “Pozvoni za slobodu”.

Portal Analitika