Abiznis

ROĆEN: Rudnik uglja uplatio 1,5 miliona eura poreskog duga

rocenslajd
R
udnik uglja Pljevlja uplatio je 1,5 miliona eura poreskog duga od dogovorenih 2,2 miliona eura na ime koncesionih naknada, kazao je Portalu Analitika izvršni direktor Rudnika uglja Vuk Roćen.

ROĆEN: Rudnik uglja uplatio 1,5 miliona eura poreskog duga
Portal AnalitikaIzvor

On je podsjetio da je 10.oktobra održan sastanak predstavnika Rudnika uglja, Poreske uprave i Opštine Pljevlja na kome su razmatrane neizmirene obaveze koncesionih naknada i obaveze lokalne samouprave po osnovu poreza i doprinosa zaposlenih.

- Na sastanku je potpisan Protokol, kojim je dogovoreno da Rudnik uglja izmiri svoje poreske obaveze po osnovu koncesija, koje izvorno predstavljaju prihod opštine Pljevlja, a da Opština izmiri dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa zaposlenih. Na taj način stvaraju se uslovi za finansijsku konsolidaciju lokalne samouprave, a Rudnik uglja kao društveno odgovorna kompanija ulazi u proces rješavanja neizmirenog poreskog duga, rekao je Roćen.

On je kazao da postoji još neizmirenih obaveza prema Poreskoj upravi, ali da je dogovor da se sve stečene obaveze u ovoj godini redovno izmiruju.

- Rudnik uglja je već smanjio svoje obaveze za pet, šest miliona eura i tako ćemo nastaviti. Vjerujem da će država donijeti reprogram duga, a Rudnik uglja će moći redovno da izmiruje svoje poreske obaveze, zaključio je Roćen.

Portal Analitika