Društvo

Pao tender za ljekove

Apotekicauok
Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je dio tendera za nabavku medicinskih sredstava, vrijedan 2,9 miliona eura, koji je sredinom jula potpisao Montefarm, piše dnevna štampa.

Pao tender za ljekove
Portal AnalitikaIzvor

Na ponovno vrednovanje vraćeno je 47 od 147 partija tendera jer su napravljeni propusti u postupku pregleda, ocjene, upoređivanja i vrednovanja ponuda, kao i zbog izbora neispravne ponude kao najponovljnije.

Direktor Montefarma Budimir Stanišić kazao je da je 15 odsto tendera vraćeno na ponovno odlučivanje.

Prema njegovim riječima najveći problem sa tenderom to što ovlašćenja pojedinih proizvođača, čiji su proizvodi ponuđeni na određene partije nijesu bila na crnogorskom ili nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori, već na engleskom.

U rješenju ove komisije navodi se da je Montefarm za nabavku medicinskih sredstava izabrao kompanije “Glosarij”, “Dubai”, “Farmegra”, “Farmont”, “Hemomont”, Glosarij CD”, “Inofarm”, “Osmi red-D”, “PDG”. “Farmsvis” i “Urion”.

Oborenim tenderom između ostalog, tražena je i nabavka medikamenata, kao što su meformin, enoksaparin, ramipril, dezmopresin i drugi. Takođe, oborene su i partije kojima se traži amikacin, hidroksiurea, petidin, karbamazepin i mianserin. Na spisku se nalaze i mnogi drugi ljekovi kao i medicinska sredstva.

foto: montenegro-info.net

 

Portal Analitika