Društvo

RTCG ponovo partner Festivala filma o ljudskim pravima “Ubrzaj”

festivalfilmicauok
Centar za građansko obrazovanje po četvrti put organizuje Festival filma o ljudskim pravima "Ubrzaj", uz još raznovrsniji i kvalitetniji program. Sa ciljem da nastavi sa ovim projektom i dalje ga programski i tehnički unaprijedi CGO je potpisao novi Ugovor o saradnji sa Javnim servisom koji je na taj način ponovo postao partner na ovom projektu.

RTCG ponovo partner Festivala filma o ljudskim pravima “Ubrzaj”
Portal AnalitikaIzvor

Na osnovu ugovora, koji su u ime CGO potpisali Daliborka Uljarević i RTCG-a Rade Vojvodić, Javni servis će posvetiti punu medijsku pažnju i obezbijediti zastupljenost Festivala u svojim redovnim informativnim i drugim programima. Takođe je predviđeno da RTCG producira festivalske hronike tokom trajanja Festivala, emituje promotivni spot, učestvuje u radu Savjeta Festivala preko svog predstavnika/ce i pomaže u drugim vezanim aktivnostima organizacije ovog jedinstvenog Festivala u Crnoj Gori.

CGO će sa druge strane predstaviti RTCG u promotivnom materijalu koji izdaje Festival, dati eksluzivna prava intervjua s gostima Festivala i televizijska prava za RTCG za 5 filmova.

- Podrškom Festivalu filma o ljudskim pravima "Ubrzaj" RTCG doprinosi razvoju svoje misije javnog servisa i oblikovanju kulture ljudskih prava, pomažući napore civilnog društva da promoviše toleranciju i razumijevanje modernog koncepta ljudskih prava- saopšteno je iz CGO.

Festival filma o ljudskim pravima “Ubrzaj”, prvi i jedni takve vrste u Crnoj Gori, ima za cilj da posredstvom filma doprinese podizanju svijesti građana i građanki o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i unapređenja, kao i vrijednosnog okvira koji podstiče harmonične odnose među različitima po bilo kojem osnovu.

Pored centralne aktivnosti koja se odnosi na projekciju filmova, tokom Festivala, planirano je i da se organizuju panel diskusije i debate o relevantnim društvenim temama.

Festival filma o ljudskim pravima Ubrzaj počinje na Međunarodni dan ljudskih prava 10. decembar. Podgoričkoj publici biće predstavljen, i ove godine, u Crnogorskom narodnom pozorištu uz bogat program sjajnih filmova novije produkcije koji su pokupili nebrojene nominacije, priznanja i nagrade širom svijeta- zaključuje se u saopštenju CGO.

Portal Analitika