Fudbal

Ko su najbolji strijelci u kvalifikacijama?

1610suarez
T
akmičenje u kvalifikacionim grupama za Svjetsko prvenstvo završeno je sinoć, poznata su, zajedno sa domaćinom Bazilom, 25 učesnika Mundijala, a ostalo je još 11 mjesta. Nakon završenog ciklusa, mora se istaći i koji golgeteri su bili najviše raspoloženi. Van Persi i Suarez dijele prvo mjesto na listi najboljih strijelaca u kvalifikacijama, uz momka za koga garantujemo da nijeste čuli.

Ko su najbolji strijelci u kvalifikacijama?
Portal AnalitikaIzvor

Zvijezde Liverpula, odnosno Mančester Junajteda postigle su po 11 golova u kvalifikacijama. Holanđanin je bolji, odigrao je devet mečeva, Suarez je na teren izašao 14 puta zbog formata južnoameričkih kvalifikacija.

Međutim, napadač Urugvaja je igrao protiv jačih reprezentacija, u njegovoj kvalifikacionoj zoni nema timova koje možete da savladate sa šest ili sedam golova razlike.

Još jedan fudbaler je postigao 11 golova i to iz samo osam utakmica. U pitanju je Diom Mekali. Riječ je o napadaču koji igra za Belize i član je tamošnjeg tima "Banditi" iz Belmopanija.

Njegovi golovi nijesu bili dovoljni da se ova državica poznata po sprinterima plasira u glavne kvalifikacije.

Blas Perez iz Paname čiji je tim zaustavljen noćas u kvalifikacijama, Leo Mesi, Edin DžekoPiter Bajers iz Antigve i Barbude postigli su po 10 golova, devet su dali Falkao, Gonzalo Iguain, Džeremi Bengtson iz Hondurasa i "Vedator" iz Bosne.

Ibišević i Džeko su smrtonosan tandem, postigli su 19 od 30 golova Bosanaca u kvalifikacijama.

Što se tiče Crne Gore, najbolji strijelci su Dejan Damjanović i Andrija Delibašić sa po četiri gola, ali treba istaći da je napadač Seula tresao mreže u važnim mečevima (Poljska, Engleska), dok je Delibašić svoje golove postigao na utakmicama sa San Marinom.

Po dva puta u strijelce su se upisali Jovetić, Vučinić, Zverotić i Bećiraj, dok su protivničkog golmana po jednom savladali Đorđević i Drinčić.

sportske.net

Portal Analitika