Region

EK: Istorijski napredak Srbije

Ek
E
vropska komisija objavila izvještaj o napretku Srbije u eurointegracijama sa ocjenom da je načinjen "istorijski napredak i otvorena nova faza odnosa sa EU".

EK: Istorijski napredak Srbije
Portal AnalitikaIzvor

Izvještaj na 65 stranica je postavljen na sajtu EK i uručen je premijeru Ivici Dačiću.

Taj izvještaj je komesar za proširenje Štefan File zvanično predstavio poslanicima na sjednici Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta. Istovremeno je šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport taj izvještaj predao premijeru Dačiću.

Evropski zvaničnici će o izvještaju govoriti na konferenciji za novine popodne u Briselu.

Prethodnih dana novinari su objavljivali detalje iz izvještaja o napretku na osnovu uvida u nacrt tog dokumenta u kojem je kako se navodi "Srbija pohvaljena za napretke koje je učinila".

"Srbija je ove godine ostvarila istorijski napredak u evropskim integracijama, ali je čekaju ozbiljni izazovi u domenu ekonomije i vladavine prava", kaže se u sažetku godišnjeg izvještaja Evropske komisije o napretku koji je danas zvanično predstavljen u Briselu.

"Ovo je bila istorijska godina na putu Srbije ka EU", kaže se u zaključku izvještaja EK koji je komesar za proširenje Štefan File danas zavanično predstavio poslanicima na sjednici Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta. (B92)

 

Portal Analitika