Društvo

Zbog odrona na pruzi Beograd- Bar vozovi kasnili više od tri sata

2607zcg
Voz koji saobraća na relaciji Bar – Beograd sinoć oko 20.30 časova na potezu Bratonožići –Lutovo, ispred tunela br 222 naletio je na odron. Brzi voz koji je saobraćao iz pravca Bara za Beograd kasnio je zbog toga oko 3 sata, dok je lokalni voz koji je saobraćao iz pravca Bijelog Polja za Podgoricu kasnio skoro 3 i po sata.

Zbog odrona na pruzi Beograd- Bar vozovi kasnili više od tri sata
Portal AnalitikaIzvor

- Na lokomotivi voza 461-043 je došlo do oštećenja raonika i isti je isključen iz saobraćaja. U 21. 50 časova je obustavljen željeznički saobraćaj. Ekipa ŽICG za održavanje građevinske infrastrukture je iz Podgorice krenula odmah po dojavi i pristupila otklanjanju materijala odrona sa kolosjeka- saopšteno je iz Željezničke infrastrukture i Željezničkog prevoza Crne Gore.

Ekipe su, kako se dodaje, oslobodile trup pruge u 23.50 časova kada je i saobraćaj osposobljen sa uvedenom laganom vožnjom od 10km po času - sve zbog bezbjednosti željezničkog saobraćaja i eventualnog oštećenja kolosjeka prilikom odrona.

Željeznička Infrastruktura Crne Gore i Željeznički prevoz Crne Gore izrazili su žaljenje zbog nastale situacije i kašnjenja vozova i molili putnike za razumijevanje zbog vanrednih dešavanja koje mogu biti izazvane usljed elementarnih nepogoda.

foto: skyscrapercity.com

Portal Analitika