Društvo

Italijanske diplome našim policajcima

15dipl
P
et policajaca je primilo danas diplome, nakon što su u Italiji završili specijalističku obuku za upravljanje patrolnim brodovima. Diplome je policijskim službenicima uručio načelnik Generalštaba Finansijske policije Italije Lućano Karta, u prisustvu ministra unutrašnjih poslova mr Raška Konjevića, direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i zamjenika šefa Delegacije EU u Podgorici Alberta Kamarate.

Italijanske diplome našim policajcima
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su ocijenili pozitivnom saradnju Crne Gore i Italije i naveli da će ovaj projekat doprinijeti daljem jačanju kapaciteta snaga reda, u prvom redu granične policije, navodi se u saopštenju.

Policija  je ove godine, uz pomoć EU, nabavila dva interventna patrolna broda , te se ukazala se potreba za specijalističkom obukom s obzirom na to da se radi o prvim plovilima te vrste u sastavu crnogorske granične pomorske policije.

Obuka za visokobrzinske manevre  je realizovana u italijanskom gradu Gaeti, uz finansijsku pomoć Evropske komisije (TAIEX), u trening centru Finansijske policije Italije.

RTCG.me

Portal Analitika