Novi proizvodi

Nova Mazda 3 MPS imaće pogon na sva 4 točka!

1510mazdaaa
S
portska verzija najnovije generacije Mazde 3 trebalo bi da dobije 4x4 pogon, što će doprinijeti boljim upravljačkim karakteristikama ovog automobila, ali i otvoriti mogućnost za ugradnju snažnijeg motora, prenosi B92.

Nova Mazda 3 MPS imaće pogon na sva 4 točka!
Portal AnalitikaIzvor

Na taj način Mazda 3 MPS mogla bi da se suprotstavi sličnim modelima iz klase kao što su Volkswagen Golf R ili Mercedes A45 AMG, koji takođe imaju pogon na sve točkove.

Jedan od menadžera kompanije, Takeo Moriuči, objasnio je da sa tehničkog stanovništa ugradnja pogona 4x4 neće predstavljati problem.

- Nova Mazda 3 zasnovana je na istoj platformi kao i crossover model CX-5, koji je osim pogona na prednje dostupan i sa pogonom na sva 4 točka - kaže Moriuči.

S obzirom da se kod prethodne Mazde 3 MPS, koja je opremljena 2.3 litarskim motorom sa 260 ks (191 kW) i 380 Nm, snaga prenosila samo na prednje točkove, novi model bi zahvaljujući 4x4 pogonu imao mogućnost da dobije i snažniji agregat i da samim tim bude konkurentniji na stazi.

Mazda još uvijek nije potvrdila datum pojavljivanja novog MPS modela, a kao mogući termin spominje se decembar 2013. godine.

B92

Portal Analitika