Abiznis

Sekulić: Saradnja sa bugarskom Agencijom omogućiće razmjenu iskustava

0706zoransekulicok
Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore i Bugarske potpisale su Memorandum o razumijevanju koji će omogućiti međusobnu saradnju i razmjenu iskustava u oblasti elektronskih komunikacija između dvije zemlje. „Sporazum omogućava da koristimo iskustva bugarske Agencije sobzirom da je Bugarska članica Evropske unije i takođe da razmjenjujemo i regulišemo pitanja tržišta i upravljanja radio frekvencijskim spektrom kako to propisuje najbolja evropska praksa- kazao je direktor EKIP-a Zoran Sekulić.

Sekulić: Saradnja sa bugarskom Agencijom omogućiće razmjenu iskustava
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da potpisani sporazum predstavlja institucionalizaciju saradnje dvije zemlje koja je ranije započeta i „koja se nastavlja na jedan organizovaniji način“.

Istovremeno, prema riječima Sekulića, omogućena je i institucionalizacija saradnje balkanskih zemalja u oblasti elektronskih komunikacija. „I njihovog uticaja na Evropsku komisiju i Evropsku uniju koja takođe ima konekciju sa zajedničkim tijelom evropskih regulatora“- naglasio je Sekulić.

On je dodao da će se saradnja balkanskih zemalja sa kojima je Agencija za elektronske komunikacije Crne Gore zaključila slične sporazume nastaviti i dalje. „Što je izraz kontinuiranog napora EKIP-a koja kroz organizaciju Međunarodnih konferencija drži jedan uspješan trend u tom smislu- zaključio je direktor EKIP-a.

Portal Analitika