Region

Mrkić: Otvoreni smo za zbližavanje država u regionu

mrkic
S
rbija je otvorena za svako okupljanje koje zbližava države u regionu i učvršćuje njihovu saradnju, rekao je ministar spoljnih poslova te zemlje Ivan Mrkić, ocjenjujući plan Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore za osnivanje Zapadnobalkanske šestorke.

Mrkić: Otvoreni smo za zbližavanje država u regionu
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da je u Njujorku bilo razgovora o okupljanju balkanskih zemalja pod okriljem inicijative "Zapadni Balkan šest plus dva" i da su na tom skupu njegov crnogorski kolega Igor Lukšić i komesar za proširenje EU Štefan File objasnili suštinu inicijative. 
Mrkić je kazao da reakcije prisutnih kolega nijesu bile entuzijastične, "upravo zbog utiska da se time dupliraju već postojeće inicijative".
- O svemu što može da zaživi, a vodi jačanju regionalne saradnje i ubrzanju puta ka Evropskoj uniji, Srbija pozitivno misli, otvorena je i spremna da podrži - kazao je Mrkić listu "Danas", a prenosi agencija MINA.
Komentarišući navode hrvatskih medija da zvanični Zagreb neće povući tužbu za genocid protiv Srbije, on je rekao da je redosljed poteza jasan -"Hrvatska je prva podnijela tužbu protiv Srbije i ona prva treba i da je povuče".

Portal Analitika