Društvo

Raspisan tender za glavni projekat Tehnopolisa u Nikšiću

Technopolisok1510
M
inistarstvo nauke raspisalo je juče Tender za izradu glavnog projekta za rekonstrukciju objekta Doma vojske u Nikšiću,  za potrebe Tehnopolisa, sa procijenjenom vrijednosti javne nabavke u iznosu od 40.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Raspisan tender  za glavni projekat Tehnopolisa u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

To ministarstvo je u oktobru 2012. godine izradilo idejno rješenje za rekonstrukciju objekta Doma vojske u Nikšiću, u kojem treba da se smjesti Tehnopolis, a u julu 2013. godine završilo Projektni zadatak za izradu Glavnog projekta za ovu namjenu.

- Nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača za izradu Glavnog projekta, Direkcija javnih radova treba da sprovede tender za izvođenje radova rekonstrukcije Doma vojske u  Nikšiću, za potrebe smještaja Tehnopolis-a, krajem ove godine. Tehnopolis u Nikšiću, prvi je od tri impulsna centra ili decentralizovane jedinice centralnog Naučno-tehnološkog parka, koji će biti izgrađen u Podgorici. Ovaj objekat treba da objedini preduzetničke, inovativne, naučne i privredne kapacitete, kako u samom gradu tako i u regiji, što će doprinijeti povećanju zaposlenosti i konkurentnosti privrede, kao i dinamičnijem razvoju Nikšića i regije – navodi se u saopštenju Ministarstva nauke dostavljenom Portalu Analitika.

Tehnopolis će, kako se navodi, doprinijeti stavljanju nauke i inovacija direktno u funkciju biznis sektora, koji će omogućiti osnivanje inovativnog malog biznisa i smanjenje nezaposlenosti, sa ciljem usmjerenja mladih u preduzetništvo i stvaranje nove vrijednosti kroz inovacije, umjesto njihove vizije rada u administraciji, koja je posebno naglašena poslednjih godina.

Portal Analitika